Pobeda u Dubrovniku otvara vrata finala

Izvor: Politika, 26.Apr.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda u Dubrovniku otvara vrata finala

Večeras u Evroligi za vaterpoliste: Jug – Partizan (18,30 č). – „Crno-beli” ciljaju prvo mesto u grupi i lakšeg protivnika u polufinalu

U Dubrovnik su vaterpolisti Partizana otišli bez uobičajenog bremena koje je poslednjih godina išlo uz okršaje s Jugom, pošto su dva kola pre kraja takmičenja u grupi obezbedili ulazak u polufinale Evrolige. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << To ne znači da im je i svejedno kako će da se završi večerašnji okršaj (18,30 č).

– Dobro je za nas što nećemo igrati pod pritiskom, a imamo jak motiv da pobedimo u Gružu. To bi nam donelo prvo mesto u grupi i verovatno lakšeg protivnika u polufinalu, – objašnjava Duško Pijetlović, koji je stasao u jednog od najboljih centara na svetu. – U Budvi smo obezbedili plasman među četiri najbolje ekipe u Evroligi, a sada možemo da odemo korak dalje.

„Crno-beli” očekuju da pruže još bolju igru nego do sada. Jug, jedan od timova koji je poslednjih godina stalno u evropskom vrhu, prava je prilika da se vidi šta još može da se popravi u igri, jer će Dubrovčani morati da igraju na pobedu pošto im ona obezbeđuje ulazak u polufinale. Istina, imaju i poslednje kolo da to ostvare, ali što se može danas ne ostavlja se za sutra.

– Nismo rasterećeni, jer želimo prvo mesto u grupi, pošto bismo time najverovatnije izbegli Pro Reko u polufinalu. Od poslednjeg kola, 4. maja, do fajnal-fora, koji je 3. i 4. juna, ima čitav mesec, što je velika pauza i biće problem da se nađe prava forma, – upozorava Andrija Prlainović, biser svetskog vaterpola. – Zato ćemo morati da pronađemo sparing-partnere. Bez obzira na to Pro Reko je i dalje favorit, ali...

Dobar golman je pola tima što potvrđuje i Slobodan Soro i u reprezentaciji i u Partizanu:

– Pošto do fajnal-fora ima još dosta vremena možda bismo mogli i da spustimo formu da bismo je podigli za polufinale i, nadam se, finale. Pro Reko je najveći kandidat da osvoji Evroligu. Ali, da bismo došli u priliku da se borimo za titulu treba najpre da osvojimo prvo mesto u grupi za šta nam se pruža prilika već sada u Dubrovniku. Za razliku od jesenjeg dela od Nove godine, što se tiče naše igre i rezultata, sve ide po planu, pa se nadam da će tako i da se nastavi.

U Partizanu uvek podsećaju da jednostavno imaju obavezu da u svaki meč, bez obzira ko je protivnik i gde se igra, idu na pobedu, pa je to osnovni pokretač ekipe i za gostovanje u Dubrovniku. Ali, čak i ako se desi da tamo ne ostvare ono što žele, imaju priliku da prvo mesto obezbede u poslednjem kolu kada na Banjici dočekuju Jadran iz Herceg-Novog.

I. C.

-----------------------------------------------------------------------------

Ko će na megdan Partizanu: Zvezda ili Vojvodina

VATERPOLO – Večeras se na Tašmajdanu(19 č), u revanšu polufinala prvenstva države za vaterpoliste, sastaju Crvena zvezda vet i Vojvodina. U Novom Sadu su beogradski „crveno-beli” pobedili sa 6:5, a ako sada Novosađani budu uspešniji onda će se igrati „majstorica”. Prvi finalista je Partizan, koji je u obe utakmice bio bolji od Beograda (9:2 i 17:4)

objavljeno: 27.04.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.