Pobeda nade pred Evropsko prvenstvo

Izvor: B92, 25.Avg.2013, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda nade pred Evropsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Tursku u Istanbulu sa 78:72 u poslednjoj proveri pred start šampionata Evrope u Sloveniji.

Naš tim je tako turnir u najvećem turskom gradu okončao sa sve tri pobede, a u generalnoj probi protiv domaćina je pokazao da je spreman za borbu za medalju na EP.

Srbija je protiv veoma motivisane selekcije Turske kontrolisala dešavanja na parketu tokom praktično svih 40 minuta i na kraju je sasvim zasluženo i pobedila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kapiten Nenad Krstić bio je najbolji u našoj selekciji sa 17 poena i 5 skokova. Raško Katić je ponovo briljirao sa 14 poena, 3 skoka i 2 asistencije, Stefan Marković imao je 11 poena i 4 skoka, Danilo anđušić dodao je 9 poena, a Nemanja bjelica 7 uz 4 skoka. Kod domaćina po 11 poena ubacili su Onan i Arslan.

Selektor Ivković odlučio se da duel protiv Turske počne u petorci Micić, Nedović, Kalinić, Bjelica, Krstić. Da ovo neće biti uopšte prijateljska utakmica bilo je jasno već posle nekoliko minuta. Ideja naše reprezentacije bila je da se lopta što više spušta na Krstića, ali Savaš je uz pomoć saigrača dobro branio nešeg kapitena.

Posle tri i po minuta Turci su vodili 4:0, ali je naš tim nakon tajm-auta postigao brzih pet poena i došao do prve prednosti (trojka Nedovića).

Omer Onan bio je najraspoloženiji u domaćem sastavu na početku sa 7 od prvih 11 poena Turske. U nastavku prve deonice viđena je rezultatska klackalica. Raško Katić je ponovo imao sjajnu rolu sa šest poena, a nakon 10 minuta rezultat je bio izjednačen – 18:18.

I druga četvrtina bila je prilično izjednačena. Srbija je serijom 6-0 došla do pet poena viška (29:249, ali Turci su se vrlo brzo vratili. Raško Katić nastavio je da radi odličan posao pod košem, pa je naš tim u 17. minutu nakon poena uz faul Karstića stigao i do +7 – 38:31.

Ipak, izlaskom Katića pao je i intenzitet u odbrani anše selekcije, pa je Turska do poluvremena smanjila na 42:40. U prvih 20 minuta Krstić je imao 9, Katić 8, a Marković i Anđušić po pet poena.

Srbija je sredinom druge četvrtine preuzela vođstvo i nije ga ispuštala ni u trećoj iako su Turci sve vreme pretili. Naš tim igrao je veoma dobru i čvrstu odbranu, a u napadu su Katić i Krstić dominirali protiv, barem na papiru, jačih centara.

Na kraju, posle 30 minuta Srbija je imala deset poena prednosti zahvaljujući trojki Nemanje Nedovića.

U poslednjih deset minuta Turci su pokušali da sustignu naše vođstvo po svaku cenu. Igrali su presing u većem delu, pokušavali su i pritiskom na sudije, ali Srbija je odigrala mirno do kraja i sasvim zasluženo je osvarila pobedu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.