Pobeda na povratku Martine Hingis

Izvor: B92, 02.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda na povratku Martine Hingis



Martina Hingis iz Švajcarske, nekada najbolja teniserka sveta, vratila se pobedom posle trogodišnje pauze zbog povreda. Ona je u prvom kolu turnira u Gold koustu, 'teškom' 175.000 dolara, bila bolja od Marije Vento-Kabči iz Venecuele, 2:0 (6:2, 6:1), a svoju igru je oceila kao dobru.

"Naravno, bila sam nervozna, ali kada sam shvatila da sam bolja to je nestalo. Uživala sam u igri, na trenutke sam igrala za desetku," rekla je Hingis (25) koja je 2003. godine objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će zbog povrede stopala definitivno završiti karijeru.

Hingis i posle duge pauze odlično igra sa osnovne linije, servis joj je bolji iako je sama rekla da se najviše plaši baš početnog udarca.

"Sada morate da imate odličan servis. Ako ga nemate, devojke sa kojima igrate će vas prosto ubiti."

U drugom kolu protivnica joj je Čehinja Klara Kukalova, 35. igračica na WTA listi.

"Sigurno će biti teško, ali me raduje to što ću igrati još jedan meč. Ne zanima me šta ko od mene očekuje, znam samo da se osećam dobro i sigurna sam da će tako biti i za 24 sata," rekla je Hingis, koja je prijavljena i za turnir u Sidneju i Otvoreno prvenstvo Australije.

U prvom kolu turnira svi nosioci koji su izašli na teren (Skijavone, Safina, Peneta, Medina Gariges) zabeležili su pobede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.