Pobeda i Mladost podeli bodove u Beloševcu

Izvor: KGsport.info, 16.Sep.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda i Mladost podeli bodove u Beloševcu

Fudbaleri Pobede (beli dresovi) i Mladosti želeli su po tri boda, ali su na kraju morali da se zadovolje sa po jednim

U 6. kolu Prve gradske lige, drugoplasirana Mladost iz Pajazitova nije uspela da savlada podmlađeni tim Pobede iz Beloševca (1:1), a remijem je završen i susret između lidera na tabeli, ekipe Korićana, i Erdoglije (0:0).
Na igralištu pored pruge u Beloševcu, gledaoci, među kojima je bila i grupa navijača iz Pajazitova, očekivali su bolju >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igru i više golova. Bio je to susret u kome su obe ekipe želele bodove, Mladost da bi održala korak sa vodećim Korićanima, a domaća ekipa da pobegne sa začelja tabele.
U oštroj igri sevale su i „varnice“, pa je sudija morao da smiruje igrače kartonima. Podmlađena ekipa Pobede odigrala je sa više motiva i zasluženo je ostala neporažena, iako je iskusniji tim Mladosti, pod vođstvom trenera Radoslava Markovića, bio favorit. Inače, obe ekipe nastupile su bez nekolicine prvotimaca, posebno Mladost, koja je na klupi imala samo dva rezervna igrača.
Ekipa Pobede krenula je ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka i u petom minutu pripretila preko Savića, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca zaustavio Vasiljević. Na drugoj strani Blagojević je izašao sam pred golmana, ali je čuvar mreže Beloševčana Marašević bio brži i odneo loptu ispred igrača Mladosti.
U 25. minutu Savić je pokušao još jednom sa distance, ali bezuspešno. Uzvratio je nekoliko minuta kasnije Cvetković, ali je i on bio neprecizan, pa se na odmor otišlo bez golova.
U drugom poluvremenu gledaoci su konačno videli golove. U 62. minutu bek domaćih Aleksandar Ilić oborio je napadača gostiju Milunovića, pa je sudija Ivko Ivković pokazao na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je Blagojević i doveo Mladost u vođstvo od 1:0.
Ivan Blagojević (14) je doveo goste iz penala u vođstvo, ali je Pobeda izjednačila
Beloševčani se nisu mirili sa porazom i krenuli su još ofanzivnije ka golu rivala. U 74. minutu uspeli su da izjednače na 1:1. Posle velike gužve i „bilijara“ pred golom Vasiljevića, najbolje se snašao Savić, koji je prizemnim udarcem anulirao prednost gostiju.
U nastavku Mladost je više atakovala na gol Beloševčana, ali bez uspeha, a Milunović je propustio dve prilke da postigne gol. Na suprotnoj strani jak udarac Savića pod prečku golman gostiju uspeo je da izbaci u korner.  U sudijskoj nadoknadi vremena poslednju šansu iz prekida za goste nije iskoristio Todorović, pa je susret završen bez pobednika.
POBEDA – MLADOST (P) 1:1 (0:0)
Igralište: U Beloševcu.
Gledalaca: 100.
Sudija: Ivko Ivković (Kragujevac).
Pomoćnici: Marko Živković, Bojan Đokić (obojica iz Kragujevca).
Strelci: Savić u 74. za Pobedu, a Blagojević u 62. minutu za Mladost.
Žuti kartoni: A. Ilić, Savić, Petrović, Pavlović (Pobeda), Živanović, Jeremić, Milunović, Todorović, Cvetković (Mladost).
POBEDA: Marašević, A. Ilić (od 64. Stefanović), Pavlović, Savić, Stojadinović (od 46. Vasojević), Mošić, Đinovič, M. Ilić, Ivanović, Šorić, Mirković (od 68 Petrović).
MLADOST: A.Vasiljević, Živanović (od 46. Stanković), Gobeljić, Jeremić, Filipović, Đ. Vasiljević, Jović (od 89. Stefanović), Todorović, Blagojević, Milunović, Cvetković.
Posle pet pobeda na startu sezone, fudbaleri Korićana danas nisu uspeli da postignu gol u susretu sa ekipom Erdoglije 1931 (0:0) i morali su da se zadovolje samo sa jednim osvojenim bodom, ali su zadržali vodeću poziciju na tabeli.
Fudbaleri Erdoglije 1931 prekinuli seriju Korićana od pet uzastopnih pobeda
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Jedinstvo – 21. oktobar 2:0, Sloga (D) – Šumadija 1934 0:2, Šumadinac KG – Bagremar 1:3, Jadran – Srbija 1:4, Borac (D) – Budućnost 3:1, Sloboda (G) – Slavija 1:0. Slobodna je bila ekipa Kutlova.
U vođstvu je neporažena ekipa Korićana sa 16 bodova, a druga Šumadija 1934 iz Drače sa četiri boda manje.
U narednom kolu Korićani odlaze u goste Mladosti u Pajazitovu, a u ostalim susretima sastaju se: Budućnost (R) – Sloboda, Srbija – Borac (D), Erdoglija 1931 – Jadran, Bagremar – Pobeda, Šumadija 1934 – Šumadinac KG, 21. oktobar – Sloga (D), Kutlovo – Jedinstvo. Slobodna je Slavija.
U Drugoj gradskoj ligi odigrana su četiri susreta drugog kola, jer je utakmica Sloga (L) – Divostin odložena. Doskorašnji prvoligaši Vinogradi DB i Zastava zabeležili su pobede i izdvojili se u vođstvu. Zastava je slavila u Cvetojevcu sa 5:2, a Vinogradi su savladali Koloniju 2:0.
Međutim, najubedljiviju pobedu zabeležila je Ćava u susretu sa komšijom Bratstvom iz Erdeča od 7:0, dok je Žeželj savladao Košutnjak 4:1. U ovom kolu slobodna je bila ekipa Maršića.
U trećem kolu Druge gradske lige sastaju se: Kolonija – Ćava, Košutnjak – Vinogradi DB, Divostin – Žeželj, Zastava – Sloga (L), Maršić – Seljak (C).
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.