Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2021, 00:48

Pobeda diplomatije: Engleski klubovi mogu da računaju na Južnoamerikance na vikend

Dogovoreno da se opozove pravilo o „pet dana“

Fudbaleri koji su igrali za reprezentacije u Južnoj Americi ipak će moći da za vikend igraju mečeve za svoje klubove u Engleskoj.

Ovo je konačna odluka koju je donela FIFA, a posle konsultacija sa fudbalskim savezima Brazila, Čilea, Meksika i Paragvaja.

Dve nedelje je trajao „rat“ klubova Premijer lige i saveza iz Srednje i Južne Amerike zbog igrača koji su pozvani u reprezentacije. Englezi su probali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da zaustave fudbalere, mnogi od njih su se ipak odazvali pozivu domovine, ali dobar deo nije i ostao je u klubovima.

Kao osvetu, Savezi su pozvali FIFA da aktivira „pravilo o pet dana“, koje znači da fudbaleri koji se nisu pojavili na okupljanju reprezentacije, a bez valjanog opravdanja, ne mogu da igraju u narednih pet dana od poslednje utakmice državnog tima. To bi značilo da Liverpu, Siti, Junajted, Lids, Čelsi ne bi mogli da stave svoje Brazilce i ostale koji su se oglušili na poziv od kuće.

Izgleda da je, ipak, diplomatija odradila posao, pa su se Južnoamerikanci smilovali i u dogovoru sa FIFA su povukli taj zahtev, pa će svi njihovi fudbaleri koji su bili na ledu, moći da brane boje klubova u Engleskoj narednih dana.

Ugroženi su bili Firmino, Alison i Fabinjo iz Liverpula, Tijago Silva iz Čelsija, Gabrijel Žezus i Ederson iz Sitija, Fred iz Junajteda, Rafinja iz Lidsa...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.