Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 22:54

Pobeda Zvezde u Evropi posle 13 godina! Katanićeva pogađala i sa devet metara

Crveno-bele košarkašice upisale trijumf u Evrokupu protiv Artego Bidgošća – 80:73

Pobeda košarkašica Crvene zvezde u Evropi posle 13 godina! Crveno-bele devojke su večeras srušile ekipu KS Basket 25 u Bidgošču – 80:73 (25:24, 20:23, 21:7, 14:19) i ostvarile prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrokupa.

Do velikog slavlja predvodila ih je Aleksandra Katanić, koja je tačku na pobedu stavila trojkom sa čak devet metara. Ona je ostvarila dabl-dabl >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učinak – ubacila je 19 poena uz 11 asistencija i šest ukradenih lopti. Najefikasnija je bila Milina Mišeljić sa 21 poenom. Dabl-dabl je ostvarila i Maša Janković – 13 poena, 10 skokova. Nevena Naumčev je pomogla sa 11 poena.

Ključnu razliku crveno-bele su napravile u trećoj četvrtini koju su dobile rezultatom 21:7. Posle toga protivnice nisu više uspele da ih ugroze. Izabranice Dragana Vukovića su na trećoj poziciji u grupi sa skorom 1-2. Nadežda je savladala Olimpijakos 88:70 i zadržala maksimalan učinak 3-0. Ekipa iz Pireja je na skoru 2-1, a Bidgošč četvrti bez pobede.

U nedelju srpski tim očekuje gostovanje u Šapcu protiv Duge (18.30), a već u ponedeljak put u Orenburg na meč 4.kola Evrokupa protiv Nadežde.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.