Pobeda Zvezde koja se čekala decenijama: Barselona konačno srušena! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Okt.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Zvezde koja se čekala decenijama: Barselona konačno srušena! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde slave veliku pobedu, onu koja se čekala baš dugo - prvu protiv Barse u Evroligi!

Crveno-beli su pobedili Katalonce u 3. kolu Evrolige pred 18.000 navijača u "Kombank Areni", rezultatom 76:65, i tako se, posle uvodnog poraza od Darušafake, sa dve vezane pobede pridružili grupi timova u gornjem delu tabele sa pozitivnim učinkom u dosadašnjem toku takmičenja.

Beograđane su >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << do pobede na koju su zvezdaši dugo čekali, vodili, pre svih, Gudurić sa 21 poenom (8/11 za dva, 1/1 za tri, 2/3 za jedan) i Simonović sa 13, od koji je većinu ovaj tandem ubacio u, ispostaviće se ključnoj drugoj deonici koju je tim Dejana Radonjića, posle samo devet datih poena u prvoj, rešio sa 31:15 u svoju korist!

Bilo je to sjajno šutersko izdanje pomenutog dvojca za koji gosti nisu imali rešenja.

Konačno, Katalonce je u poslednjoj deonici "dotukao" racionalni Milko Bjelica, koji se zaustavio na 12 poena.

Foto: Marko Todorović

Barsa je, kao što je poznato, u Beograd doputovala prilično oslabljena, bez kvarteta igrača (Dolman, Koponen, Navaro, Laval), a u toku druge deonice Katalonce je zadesio novi peh: ostali su i bez Pau Ribasa, koji je do tada bio u velikom naletu sa tri trojke, ali je zbog povrede, po svemu sudeći teže, iznesen nosilima sa terena.

To je otprilike i bio trenutak kada je meč postao "jednosmerna ulica".

Zvezda je ubacila u "višu brzinu", odbranom svela goste na česta nerezonska rešenja, a u napadu, raznovrsnim idejama dizala prednost koja se od kraja druge deonice, pa do samog kraja kretala u rasponu od 9 do 15 razlike.

Veliki doprinos drugoj pobedi Zvezde dali su još Lazić sa 9 poena i izuzetnom igrom u odbrani, Kuzmić sa 8 poena i 5 skokova i sjajmom markacijom na Tomiću, te Dženkins sa 8 poena i čak 7 asistencija i 5 ukradenih lopti!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

U redovima viceprvaka Španije bolji od ostalih bio je Bred Oleson sa 15 poena, od kojih je 10 ubacio još u prvoj deonici kada je pogađao sve što je šutnuo. Klaver je bio drugi "dvocifreni" sa 12 poena.

Vredi reći da je trener Barse Barcokas u poslednjoj četvrtini igrao bez klasičnog centra, iako je na raspolaganju imao i Tomića i Dorsija. Međutim, ni "small ball" taktikom, kojom je pokušao da parira Zvezdi, nije da poremetio sjajne crveno-bele, koji su mirmo i sigurno priveli meč kraju.

Za tim Dejana Radonjića nema odmora u Evroligi, pošto već za dva dana sledi još jedan paklen duel: gostvanje Panatinaikosu u Atini.

Crvena zvezda - Barselona 76:65 (9:6, 31:15, 20:17, 16:17)

CRVENA ZVEZDA: REbić, Dangubić 2, Mitrović 1, Lazić 9, Dobrić, Simonović 13, 5sk, Rakićević, Dženkins 8, 7as, 5uk, Gudurić 21, 4sk, 5as, Jović 4, 5as, Kuzmić 6, 5sk, Bjelica 12, 4as.

BARSELONA: Rajs 9, Dorsi 3, Ribas 9, Klaver 12, Vezenkov 4, Peno, Erikson 3, Oleson 15, 5as, Sena, Perperoglu 2, Tomić 8, 5sk,

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Zvezda posle tri kola: Gudurić sa manje municije puca kao najbolje haubice, Kuzmić suvo zlato u reketu, Jović u top 5

Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2016, 14:01

Srpski šampion blista u šutu za dva poena, škrtari na trojkama, sjajan je u odbrani, mora da popravi slobodna bacanja i skok, ali utisak je za sada iznad očekivanja..Posle tri kola u Evroligi Zvezda je nadmašila očekivanja. Pobede u Istanbulu i nad Barselonom u Beogradu su crveno-bele su vinule...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.