Pobeda Zagrepčana, Hemofarm upisao sedmi poraz u nizu

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Jan.2012, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Zagrepčana, Hemofarm upisao sedmi poraz u nizu

Zagreb – Hemofarm Štada 77:67
Dvorana: Dražen Petrović u Zagrebu. Gledalaca: oko 1000. Sudije: Pukl (Slovenija), Kralj i Jovanović (BiH).
Osvojene lopte: Zagreb 6, Hemofaram Štada 4. Izgubljene lopte: Zagreb 15, Hemofaram Štada 11. Asistencije: Zagreb 20, Hemofaram Štada 8. Lične greške: Zagreb 18, Hemofaram Štada 15.
ZAGREB: Mašić 7, Simon 7, Dija 8, Morović 2, Mej 11, Babić 10, Novačić, Markota >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 9, Rančić 21, Ožbolt 2, Rikić.
HEMOFARM ŠTADA: Maraš 10, Šutalo 9, Savović 10, Jeremić 10, Nešović 2, Lambić 2, Krstić 8, Mitrović, Gagić, Pantić 16.

Nije Zagreb, gostovanje šampionu Hrvatske i donedavno evroligašu, bilo mesto na kome su Vrščani mogli da traže prekid posta.
Ali, ni to, ni što su u Draženov dom došli oslabljeni, bez iskusnog Nikole Otaševića i mlađanog, ali itekako potrebnog Nemanje Dangubića, nisu farmaceuti imali nameru da unapred istaknu belu zastavu. Ali…
Već posle tri i po minuta Željko Lukajić je morao da zove tajm aut, ne što je Hemofarm gubio 6:2, već jer su njegovi izabranici delovali neubedljivo na terenu.
Ali, to ništa nije vredelo jer je Zagreb nastavio po svom. „Mravi“ su za kratko vreme više nego udvostručili kapital i poveli 13:2. Savović je sa linije prekinuo nalet, Šutalo dodao trojku, Maraš poentirao ispod table i Vrčšani više nisu izgledali tako loše.
Na žalost, takvo stanje na terenu nije dugo potrajalo. Farmaceuti se jesu trudili, za to niko ništa ne može da im zameri. Još da su bili malo agresivniji, još da je ušla neka od svi onih silnih trojki…
Ali, ušla je samo jedna, iz 13 pokušaja. A, na drugoj strani šuterska rapsodija. Zagrepčani su sa distance (11-6) gađali bolje nego za dva (24-11). I to je bio jedan od uzroka konstantnog vođstva domaćeg tima.
Odsustvo Otaševića i Dangubića veoma se osetilo na igri Vrščana. Čitav teret organizacije igre pao je na Nešovića. Pokušao je Lukajić da pronađe i neka alternativna rešenja, ali to je teško išlo. I primećivalo se na igri našeg tima.
Koliko god se nadali da će situacija u nastakvu da se okrene, da će Vrščane krenuti šut ili Zagrepčane stati, ništa slično se nije desilo. Srećom, dugajlije Hemofarma Štade su sasvim solidno obavile svoj deo posla, pa iako su u pod Tornjem upisali i sedmi poraz u nizu, Vrščani se su izbegli katastrofu koja je u pojedinim trenucima meča ozbiljno pretila.
Kako bi iz svakog zla uvek trebalo izvući nešto dobro, sada ćemo pomenuti odličnu partiju Nemanje Krstića, najbolju u dosadašnjem delu ABA lige.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.