Pobeda Srbije, dva debitanta

Izvor: B92, 28.Feb.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Srbije, dva debitanta

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Jermeniju sa 2:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj na Kipru.

U prvom meču 'orlova' u 2012. godini golove za našu reprezentaciju postigli su Zdravko Kuzmanović u 15. i novi kapiten Branislav Ivanović u 30. minutu.

Selekcija Srbije, za koju su na ovoj utakmici debitovali Lazar Marković i Aleksandar Ignjovski, nije oduševila igrom protiv znatno podmlađene Jermenije, ali je uspela da pobedi što je u ovom trenutku najvažnije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naredni meč Srbija igra već u sredu kada će protivnik biti domaća selekcija Kipra.

Čak petoricu debitanata na put je poveo vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić, a u startnoj postavi protiv Jermenije našao se supertalentovani Lazar Marković.

Srbija je napadački počela duel i u 14. minutu novi kapiten Branislav Ivanović pogodio je prečku nakon kornera Zdravka Kuzmanovića. Minut kasnije naša selekcija je i povela. Kolarov je dobio odličan pas od Markovića u kaznenom prostoru, golman Jermenije uspeo je da odbrani njegov pokušaj, ali se lopta odbila do Kuzmanovića koji nije imao težak posao.

Nakon vođstva Srbije reprezentacija Jermenije je u nekoliko navrata ozbiljno ugrozila gol Kahrimana, a na drugoj strani još jedan odličan pokušaj imao je Aleksandar Kolarov.

U 30. minutu prednost Srbije je duplirana. Jermeni su pogrešili kod izvođenja, napravili su indirekt, a prekid je odlično izveo Zdravako Kuzmanović. Golman Jermenije je ponovo samo odbio loptu, a na nju je natrčao kapiten Ivanović i lagano je sproveo u mrežu. U nastavku prvog dela nije bilo ni prilika ni promene rezultata, pa je naš tim nakon 45 minuta imao sigurnih 2:0.

Nije naša selekcija oduševila igrom u prvom poluvremenu, ali je nešto slabiji nastup ipak ostao u senci dva postignuta gola. U nastavku meča neš tim nikako nije mogao da se poveže, pa je prvi ozbiljniji pokušaj imao rezervista Sulejmani tek u 67. minutu.

Šest minuta kasnije veoma dobar udarac Kuzmanovića sa dvadesetak metara golman Jermenije je odbranio, a u 76. minutu Jermeni su imali stopostotnu priliku. Bogosjan je imao praktično prazan gol, ali je požrtvovani Kolarov uklizao i sprečio siguran gol.

Do kraja utakmice lepu priliku propustio je Milan Jovanović, pa je na kraju ostalo Srbija - Jermenija 2:0.

Srbija: Kahriman, Kolarov, Rajković (Tošić), Subotić (Ninkov), Ivanović, Petrović (Ignjovski), Kuzmanović, Ninković, Tošić (Sulejmani), Janković (Tadić), Marković (Jovanović).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.