Pobeda Sijene, bod za Samp u Milanu

Izvor: B92, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Sijene, bod za Samp u Milanu



Fudbaleri Sijene i Sampdorije ostvarili su odlične rezulčtate na gostovanjima, u prvim mečevima 22. kola Serije A.

Sijena je u Palermu savladala Sicilijance rezultatom 3:1, posle briljantne partije Albanca Erjona Bogdanija, strelca sva tri gola za toskansku ekipu.

U večernjem terminu Sampdorija je na San Siru ostala neporažena protiv Milana. Domaćin je rano vodio golom Ševčenka iz penala, izjednačio je Gasbaroni dok je još trajalo prvo poluvreme. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sijena je na stadion Renco Barbera došla kao totalni autsajder - zbog prošlosti (jedan bod na strani u tri meseca) i sadašnjosti (bez Bakinija, Gastaldela i Lokatelija). Fdomaćin je krenuo otvoreno, ali nije uspeo da iskoristi polušanse.

Posle pola sata Bogdani postiže prvi gol na utakmici, posle akcije sa d'Aversom. Nešto kasnije Albanac pogađa stativu, a u prvih 20 minuta nastavka zaokružuje het-trik (do ove subote dao tri gola u sezoni).

Prvi gol u roze-crnom dresu dao je u 67. minutu Denis Godeas, kojeg je sa klupe uveo Luiđi del Neri. Međutim, niz novih promašaja onemogućio je preokret, a del Neri se suočio sa sudbinom odmah posle meča.

Šampionske ambicije Milana polako prelaze u naučnu fantastiku posle još jedne neuverljive predstave. Odigravanje utakmice bilo je pod znakom pitanja zbog snežne oluje u severnoj Italiji, ali je pokrivač na San Siru odradio posao, a vreme se prolepšalo tokom popodneva.

Pred svojim navijačima "rosoneri" su ponovo u timu imali Stama i Kafua, na ruku su im išle povrede Dala Bone (pre meča) i Bacanija (u 5. minutu), a već posle 13 minuta vodili su pošto je Ševčenko iskoristio penal Volpija nad Pipom Inzagijem.

Ovog puta dovoljno im nije bilo ni to što su sudije propustile da dosude penal za Samp u 30. minutu (Gatuzov lakat u Gasbaronija). Bivši mladi reprezentativac se razbesneo i osvetio pet minuta kasnije - njegov šut dotakao je Nestu i zbunio Didu, a Milan je primio gol posle tri i po meča.

Od tog trenutka gosti (koji su u trećem kolu naneli Milanu prvi poraz u sezoni) postaju daleko opasniji tim - do poluvremena tresle su se po jednom obe Didine stative, a Kastelini promašuje za jednu stopu. Nastavak donosi otvorenu igru na obe strane, a Antonioli je nanizao nekoliko dobrih odbrana. Promena, međutim, nije bilo, Milan je zaustavljen posle deset uzastopnih trijumfa pred svojim navijačima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.