Pobeda Sevilje

Izvor: B92, 29.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Sevilje



Fudbaleri Sevilje pobedili su Espanjol 3:1, i tako, bar na kratko, zaseli na čelo španske Primere. U ostalim utakmicama 32. kola Primere odigranimu nedelju popodne Osasuna i Saragosa su u Pamploni odigrali nerešeno - 2:2, Majorka je bila ubedljiva na gostovanju Stoičkovoj Selti 3:0, a Santander i Deportivo su odigrali nerešeno bez golova.

Izabranici Huande Ramosa pokazali su karakter velike ekipe, i nakon teškog meča u UEFA kupu protiv Osasune u Pamploni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabeležili su važan trijumf u prvenstvu Španije.

Sevilja je u prvom poluvremenu imala mnogo prilika za vodeći gol, ali je pravo čudo kako je golman Espanjola Karlos Kameni uspeo da ostane nesavladan u tom periodu, a Čevantonu je u 42. minutu čak i poništen gol zbog ofsajda.

To ipak nije obeshrabrilo fudbalere Sevilje koji i u drugom delu nastavljaju u istom ritmu, a nagrada je stigla u 53. minutu. Navas je prošao po desnoj strani i centrirao, lopta je pala do Keržahova čiji je šut izblokiram, ali je na loptu natrčao Antonio Puerta i doveo domaćina do prednosti.

Samo tri minuta kasnije je već bilo 2:0. Ovoga puta je odlični Ernesto Čevanton sjajnim solo prodorom izbacio trojicu igrača Espanjola i smireno poslao loptu pored nemoćnog golmana Espanjola. Sevilja je u nastavku, zadovoljna sigurnim vođstvom, smanjila pritisak, pa je Espanjol u 62. minutu smanjio, kada je Feran Korominas izašao sam ispred golmana Sevilje Palopa i odlično ga savladao.

Domaći ipak nisu ništa prepustili slučaju, pa su pobedu overili u 77. minutu. Marti je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora, lepo se okrenuo i dobrim udarcem savladao Kamenog za konačnih 3:1. Sevilja je sada prva sa 61. bodom, dva više od Barse, a Espanjol je 12. sa 42.

Osasuna i Saragosa odigrali su zanimljiv meč u Pamploni. Osasuni bodovi na ovoj utakmici nisu mnogo značili, dok su Saragosi bili preko potrebni u borbi za četvrto mesto u ligi, i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Domaći do prednosti dolaze dosta rano, u 8. minutu golom Huanlua, ali je Saragosa već u 12. minutu izjednačila posle sjajno izvedenog slobodnog udarca Pabla Aimara, a tim rezultatom je i završen prvi deo.

Ekipa Save Miloševića, koji na ovoj utakmici nije igrao, do nove prednosti dolazi u 56. minutu, kada je Valdo je ušao u kazneni prostor sa desne strane i odličnim udarcem u dalji ugao postiže lep gol.

Saragosa je ipak uspela da uzme bod, i to u zaustavnom vremenu, a strelac je bio Serhio Garsija nakon centaršuta Aimara. Saragosa je peta sa 54 boda, dva manje od četvrtoplasirane Valensije, a Osasuna je 14. sa 37.

Pobeda Selte protiv Deportiva na prvoj utakmici Hrista Stoičkova kao trenera te ekipe je čini se bila samo trenutna injekcija, pošto je ekipa iz Viga zabeležila drugi poraz u nizu, pa će se u nastavku grčevito boriti za opstanak u ligi. Ovoga puta od njih je bila bolja Majorka Boška Jankovića, koji na ovom meču nije igrao.

Ostrvljani su na Balaidosu poveli u 9. minutu, a gol je na asistenciju Viktora postigao Huan Arango sa ivice kaznenog prostora. Majorka je prednost duplirala sredinom prvog poluvremena a strelac je iz slične akcije kao kod prvog gola bio Fernando Varela.

Selta od tada kreće na sve ili ništa, a dogodilo se ovo drugo, u 78. minutu kada je gol nakon dobrog kontra napada postigao bivši igrač Barse Maksi Lopes, a tako je i ostalo do kraja. Majorka je sada 13. na tabeli sa 42 osvojena boda, a Selta ima 30 i sa Levanteom deli 17. poziciju koja obezbeđuje opstanak.

U poslednje dve utakmice 32. kola Primere sastaju se Barselona - Levante i Builbao - Real Madrid.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.