Pobeda Rebensburgove u Kortini

Izvor: B92, 20.Jan.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Rebensburgove u Kortini

Nemačka skijašica Viktorija Rebensburg trijumfovala je na petom superveleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa u Kortini d'Ampeco.

Rebensburgova je do druge pobede ove sezone, a desete u karijeri, došla u vremenu od 1:16.45 minuta, sa 33 stotinke prednosti u odnosu na Austrijanku Nikol Šmidhofer. Treće vreme ostvarila je vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Tina Maze.

Nemica je u italijanskom ski centru došla do druge pobede u superveleslalomu i to pošto favoritkinje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu uspele da se izbore na veoma zahtevnoj stazi. Šmidhoferova je vrlo brzo posle starta bila ta koja je došla do čela, ali se na prvoj poziciji zadržala kratko, pošto je deveta na stazi bila Rebensburgova. Kada su favoritkinje došle na red, sve su redom gubile vreme, a najbolje se pokazala Maze, koja je bila 34 stotinke iza pobednice.

Iza najbolje tri našla se Karolina Ruis Kastiljo iz Španije, koja je napravila najveće iznenađenje trke sa startnim brojem jedan, a sledile su je tri Amerikanke – Džulija Mankuzo, Lien Smit i Lindzi Von. Među prvih deset našle su se i Švajcarkinja Lara Gut, Mari Maršan-Arvije iz Francuske i još jedna švajcarska skijašica Frenci Aufdenblaten.

Maze sada u generalnom plasmanu ima 1.474 bodova, a prate je Nemica Marija Hefl-Riš sa 756 i Ana Feninger iz Austrije sa 644. U poretku superveleslaloma, Maze je takođe prva sa 290 bodova, četiri više od Vonove.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se sledećeg vikenda u Mariboru, gde su na programu slalom i veleslalom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rebenzburg najbrža u superveleslalomu, Maze i dalje vodi u generalnom plasmanu

Izvor: Blic, 20.Jan.2013

Nemačka skijašica Viktorija Rebenzburg pobednica je superveleslaloma, koji u okviru Svetskog kupa vožen u u italijanskom gradu Kortina D'ampeco. ..Rebenzburg je trijumfovala u vremenu od 1:16.45 minuta, ispred Austrijanke Nikol Šmidhofer, koja je zaostala 33 stotinke i Slovenke Tine Maze (1:16.79)...Maze...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.