Pobeda Partizana za prvo mesto

Izvor: B92, 05.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana za prvo mesto



Košarkaši Partizana Pivare MB pobedili su u beogradskoj hali Pionir Refleks rezultatom 89:73, u poslednjem meču 13. kola Atlas Pils Superlige.

Meč je prelomljen na početku poslednje četvrtine, kada je Partizan serijom trojki (tri uzastopne Uroša Tripkovića) uspeo da u malom razmaku sa četiri poveća razliku na 14 poena.

"Crno-beli" su tim trijumfom gotovo obezbedili prvo mesto pred plej of, s obzirom da sa u poslednjem meču sastaju sa ekipom Budućnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sa svim rivalima u plej ofu imaju bolji međusobni skor (Hemofarm 2-0 u pobedama, Zvezda i Refleks 1-1 uz bolji odnos poena).

Najefikasniji na utakmici bio je Kosta Perović 24 poena. Dejan Milojević je postigao 19, Uroš Tripković 17, a Predrag Šuput 12 poena.

Najbolji u ekipi iz Železnika ponovo je bio Marko Marinović, strelac 18 pogodaka. Branko Jorović odigrao je dobro i zabeležio16, dok su Bojan Popović i Mile Ilić postigli po 11 poena

Posle velike borbe i šest promašenih penala Železnika, Partizan je u prvoj četvrtini došao do 11 poena razlike, ali su igrači Refleksa napravili seriju od 12-1 i uspeli da izjednače do kraja prvog dela igre.

Partizan je agresivnije počeo drugi deo igre, a tada se "probudila" i publika i omogućila "crno-belima" da održe prednost od šest poena.

Refleks se, ipak, nije predavao i imao je priključak sve dok su igrači pogađali trojke, iako nije uspeo da dođe u vođstvo. Partizan je poslednju četvrtinu počeo serijom od 15:5 i definitivno prelomio meč.

Kolo pre kraja Partizan i Hemofarm imaju skor 10-3, dok Refleks sa Crvenom zvezdom deli treće mesto, sa po 9 pobeda i 4 poraza.

"Nismo igrali svih 40 minuta na istom nivou, ali sam zadovoljan. Pre svega pristupom mog tima, ali i kvalitetom igre, mada igra u odbrani mora da se popravi", rekao je posle utakmice trener Partizana Duško Vujošević.

On je pohvalio Predraga Šuputa i Uroša Tripkovića, ali je istakao "izvanrednu utakmicu" Perovića, koji se u subotu povredio.

Trener Refleksa Boško Đokić rekao je posle meča da je plasman u plej-of možda i krajnja granica njegovog tima ove sezone.

"Nije Partizan večeras bio samo borbeniji, nego i bolji, i to najmanje onoliko koliko rezultat pokazuje. Svaki igrač ima svoje limite, a mi smo večeras možda i odigrali do svojih granica", rekao je Đokić.

"Zadovoljan sam plasmanom medju četiri, a sada nam ostaje utakmica protiv Atlasa. Mi to moramo da dobijemo, ne samo zbog prestiža, već i da neko ne pomisli da tu ima puštanja ili nameštanja", rekao je Đokić.

Hala: "Pionir", Beograd. Gledalaca: 4.028. Sudije: Rutešić, Maričić, Mrdak.

Partizan: Tripković 17, Bogdanović 3, Perović 24, Šuput 12, Samardžiski 6, Milojević 19, Avdalović 2, Erden 1, Borovnjak, Veličković, Bakić 2, Step 3.

Refleks: Popović 11, Cvetković 5, Rašić, Voren, Jorović 16, Ilić 11, Majstorović 5, Krstović, Radinović 3, Marinović 19, Savanović 3, Teodosić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.