Pobeda Partizana za finale NLB

Izvor: B92, 31.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana za finale NLB



Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej ofa NLB lige, pobedivši u Zagrebu ekipu Cibone rezultatom 87:81(15:19, 26:17, 21:20, 25:25), u majstorici polufinalne serije. Prvom pobedom u Zagrebu posle 19 godina Partizan je obezbedio treće uzastopno srpsko finale regionalne lige. Prvi meč finalne serije igra se 15. aprila, a domaćin će biti FMP.

Junak utakmice bio je Predrag Drobnjak, koji je u finišu postigao dve trojke i ključno doprineo pobedi Partizana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Nikola Peković, sa 20 poena uz 9 skokova. Njegov nastup u prvom poluvremenu je bio briljantan.

Drobnjak je postigao 17 poena, a Vontigo Kamings 15 pogodaka.

U timu Cibone Brindli Rajt je postigao 20 poena uz 13 skokova, dok je Endru Višnjevski dao 17 poena, ali je u finišu nizom loših akcija u napadu pomogao beogradskom klubu da pobedi.

Partizan je do poluvremena u kamernoj atmosferi Memorijalnog centra Dražen Petrović uspeo u obe osnovne namere - igra je spuštena u reket, a rival sprečen da napravi veću prednost. Zapravo, iako je Cibona u prvom periodu vodila, do poluvremena je prednost prešla na stranu gostujućeg tima.

Prvo poluvreme, posebno druga četvrtina, bilo je vreme totalne dominacije Nikole Pekovića. Centar mlade reprezentacije Srbije vladao je u oba reketa, posebno protivničkom. Uhvatio je šest lopti u napadu, obično ih pretvarajući u poene - sakušivši ih 19 do poluvremena.

Do tog trenutka ostatak Partizanovog tima još uvek se nije probudio, ali u trećoj četvrtini je podrška spolja počela da stiže. U toku celog drugog poluvremena Cibona nije uspela da povede, iako utakmica nije stigla do dvocifrenog broja nijednog trenutka.

Čak i kada su "crno-beli" vezivali loše izvedene napade, nadoknađivali su to pod svojim košem, zatvorivši puteve zagrebačkom klubu, koji osim Rajta nije imao raspoloženog košarkaša.

U finišu je Cibona pokušala trojkama, ali je na svaki njihov pokušaj Partizan vraćao preko Kecmana i Drobnjaka, čije su trojke odlučile pobednika.

Finalna serija počinje 15. aprila u Železniku, a naredna dva meča igraju se 18. u Pioniru i, ako treba, 21. aprila u Železniku. Šampion će biti tim koji ostvari dve pobede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.