Izvor: Politika, 12.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Partizana u Zagrebu

U derbiju devetog kola košarkaške NLB lige Partizan je u Zagrebu savladao Cibonu sa 78:77 (14:20, 15:11, 24:25, 25:21). Drugi put uzastopno "crno-beli" se iz dvorane "Dražen Petrović" vraćaju uzdignuta čela, pošto su zagrebačku ekipu pobedili i prošle sezone u regionalnom takmičenju u "majstorici" polufinala (87:81) što je bio njihov prvi uspeh protiv Cibone na njenom terenu posle 19 godina. Sinoć je Partizan do pobede stigao u dramatičnoj završnici zahvaljujući izvanrednom prodoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i sigurnom šutu Tepića, koji je odlučujući koš postigao pet i po sekundi pre kraja. Potom je, u poslednjem napadu domaćina, Keliju ispala lopta i to je bio kraj.

Takav ishod utakmice teško je mogao da se nasluti kada je Cibona sredinom poslednje četvrtine serijom od 8:0 povela sa 69:62, a ključni igrači Partizana bili su opterećeni ličnim greškama. "Crno-beli" su ipak uzvratili, izjednačivši na 71:71 dva i po minuta pre kraja, ali je domaćin 70 sekundi pre kraja stigao do, kako je tada izgledalo, nedostižne prednosti od 76:71.

U poslednji minut "crno-beli" su ušli bez Pekovića i Palasija, koji su morali da napuste igru zbog pet ličnih grešaka, ali je tada usledio šok za navijače Cibone.

Najpre je Tripković "trojkom" smanjio na 76:74. Keli je u narednom napadu izgubio loptu, a Kecman 12 sekundi pre kraja iz kontranapada izjednačio na 76:76. Keli je potom iskoristio samo jedno slobodno bacanje, a poslednji napad Partizana realizovao je Tepić.

Tako je prvak Srbije ostvario izuzetno vrednu pobedu na uvek teškom gostovanju i još jednom dokazao da se nalazi u izvanrednoj formi. Nikola Peković je ponovo odigrao odličnu utakmicu. Iako je zbog problema sa ličnim greškama igrao samo 23 minuta, uspeo je da postigne 15 koševa i da pod obručima uhvati šest lopti.

Trenera Partizana Duška Vujoševića najviše može da raduje veoma dobra igra Slavka Vraneša, koji je u odbrani odlično zamenio Pekovića. Reprezentativac Crne Gore, visok 2,39 metara, imao je osam skokova i čak pet blokada. Potpuno je pod košem zaustavio centre Cibone i ima velike zaslige za uspeh "crno-belih".

Partizan je i na ovoj utakmici potvrdio da je jedna od najboljih skakačkih ekipa u Evropi. Odnos u skoku bio je gotovo neverovatnih 45-23, ali su dvostruko veći broj uhvaćenih lopti "crno-beli" u velikoj meri poništili zahvaljujuići činjenici da su imali čak 20 izgubljenih lopti.

U narednom kolu, 11. novembra, Partizan dočekuje Budućnost.

DVORANA: "Dražen Petrović". GLEDALACA: 3.000. SUDIJE: Šutulović (Crna Gora), Obradović (BiH), Boltauzer (Slovenija).

CIBONA: Hoskin 18, Rozić 3, Voren 8, Keli 5, Ajuso 15, Mulaomerović 12, Vukušić 8, Morović, Krasić 2, Kaštropil, Princ, Andrić 6. Trener: Vranković.

PARTIZAN: Kecman 7, Tripković 11, Tepić 10, Veličković 5, Vraneš 2, Palasio 12, Borovnjak, Milošević, Đurković, Božić 2, Peković 15, Vitkovac 14. Trener: Vujošević.

(Tanjug)

[objavljeno: 12.11.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.