Pobeda Nine Ortlib, za stotinku brža!

Izvor: Sportske.net, 29.Feb.2020, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Nine Ortlib, za stotinku brža!

Austrijska skijašica Nina Ortlib pobednica je današnjeg superveleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u italijanskom La Tuju.

Ortlib, ćerka olimpijskog prvaka u spustu 1992. godine Patrika Ortliba, do svoje prve pobede u karijeri stigla je rezultatom 1:11,72.

Ona je za samo stotinku bila brža od Italijanke Federike Brinjone, vodeće u ukupnom poretku Svetskog kupa.

Na treći stepenik pobedničkog postolja popela se Švajcarkinja Korin Zuter koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je za pobednicom zaostala sedam stotinki.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 38. mesto sa 3,54 sekunde zaostatka za pobednicom.

Brinjone je prva u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 153 boda prednosti u odnosu na Amerikanku Mikaelu Šifrin, koja se nije takmičila poslednjih pet nedelja zbog smrti oca. Treća je Slovakinja Petra Vlhova, danas četvrta, sa 1.189 bodova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.