Pobeda Merion Džons

Izvor: B92, 01.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Merion Džons



Slavna američka atletičarka Merion Džons konačno je ostvarila pobedu. Na mitingu u For d'Fransu, na karipskom ostrvu Martinik, ona je slavila u trci na 100 metara s vremenom 11,28 sekundi. Bio je to prvi nastup Merion Džons na 100 m posle devetomesečne pauze.

Džons je na Olimpijadi u Sidneju osvojila 5 medalja, a prošlog decembra optužena je za korišćenje dopinga, ali optužbe nisu dokazane.

Kod atletičara u trci na 100 m pobedio je trostruki svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvak i olimpijski pobednik iz Sidneja, Amerikanac Moris Grin, koji je ostvario najbolji rezultat sezone (10,03). Drugi je bio Francuz Ronald Ponjon, koji je postavio lični rekord (10,09), a svetski rekorder Tim Montgomeri bio je tek četvrti.

Četvorostruki svetski prvak Alen Džonson bio je najbrži u trci na 110 m prepone, a Kubanac Ivan Pedroso, takođe četvorostruki svetski prvak i olimpijski pobednik iz Australije, pobedio je u skoku u dalj preskočivši 8,22 m.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.