Pobeda Marliz Šild u slalomu u Kurševelu

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Dec.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Marliz Šild u slalomu u Kurševelu

Austrijska skijašica Marliz Šild pobedila je u slalom utrci u francuskom Kurševelu u okviru Svetskog kupa ispred Šveđanke Fride Hansdoter i svoje mlađe sestre Bernadete.
(FOTO: hatharom.com)
Šild je do svoje 34. pobede u slalomu u Svetskom kupu došla u vremenu od jedan minut, 45 sekundi, 17 stotinki, i bila je 33 stotinke bolja od Šveđanke.
Marliz Šild je trijumfom u Kurševelu izjednačila rekord legendarne švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << skijašice Freni Šnajder po broju pobeda u slalomu.
Mlađa sestra Marliz Šild, Berandeta, trku je završila u vremenu od 1:46,39, dok je njena sunarodnica Katrin Cetel bila četvrta sa 21 stotinkom zaostatka.
Šild je posle prve trke bila na trećem mestu, ali je najboljom drugom vožnjom uspela da se domogne najvišeg stepenika na podijumu, dok je njena sestra ispustila lidersko mesto iz prve vožnje.
Osvajačica Malog kristalnog globusa iz prethodne sezone u slalomu, Amerikanka Mikaela Šifrin, koja je bila bila sedma posle prve vožnje, trku je završila na 12. mestu.
Slalom u Kurševelu obeležio je i težak pad domaće skijašice Tese Vorli u prvoj vožnji. Francuskinja je prebačena u bolnicu u Liou, a kasnije tokom dana biće podvrgnuta i pregledu magnetnom rezonancom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Svetski kup: Sestre Šild na postolju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2013

Austrijska skijašica Marliz Šild je pobedila u trci slaloma u francuskom Kurševelu u okviru Svetskog kupa ispred Šveđanke Fride Hansdoter i svoje mlađe sestre Bernadete. .. Frida Hansdoter, Marliz i Bernadeta Šild  ..Šild je do svoje 34. pobede u slalomu u Svetskom kupu došla u vremenu od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.