Pobeda Maljorke u Sevilji!

Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Maljorke u Sevilji!



Fudbaleri Maljorke napravili su veliko iznenađenje u 19. kolu Primere, pošto su kao gosti savladali Sevilju rezultatom 2:1.

Tako su Andalužani propustili priliku da se odvoje od rivala, pa je na kraju dana razlika pet timova u samo pet bodova.

Trijumf dana zabeležila je Osasuna, koja je deklasirala Betis 5:1, a velike pobede na strani ostvarili su Hetafe u Taragoni i Atletiko u Vigu (po 3:1).

Srpski strelci nisu pogađali mreže, ali je Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žigić imao ključnu ulogu u novoj pobedi Rasinga – centarfor reprezentacije Srbije oboren je u šesnaestercu Real Sosijedada u 90. minutu, a iz penala je Garaj postigao jedini gol na meču.

Trijumf Maljorke na Pishuanu ima dodatnu vrednost – ostvaren je preokretom u drugom poluvremenu. Sevilja je prednost stekla iz diskutabilnog penala koji je iskoristio Kanute, ali su golovi Nunješa i Lopesa odneli bodove na Baleare. Maljorka je sada 15. na tabeli.

Atletiko je u Vigu igrao sjajno, do 20. minuta stekao dva gola prednosti (uz sedam šuteva na gol u tom periodu) i rutinski sačuvao pobedu. Oba pogotka postigao je Fernando Tores, prvi iz odbitka pošto je promašio penal.

Viljareal je slavio na San Mamesu zahvaljujući pogotku Dijega Forlana 20 minuta pre kraja. Atletik je u nadoknadi vremena imao idealnu priliku za izjednačenje, ali je Vijera odbranio penal Jesteu.

Betis je u Pamplonu došao sa nadom u pobedu, koja bi ih izvela iz zone ispadanja. Do poluvremena domaćin je dao dva gola, ali je Betis smanjio u poslednjim trenucima prvog dela.

Prelomilo je 60 sekundi pred sm istek sata igre, kada su David Lopes i Roberto Soldado postigli po gol i slomili otpor "zeleno-belih".

U toku večeri odigran je derbi kola između madridskog Reala i Saragose. Jedini gol bio je delo Ruda van Nistelroja na asistenciju zimskog pojačanja Gonsala Iguaina. Real je dostigao Barsu na drugom mestu (uz slabiju gol-razliku i meč više), Saragosa ostaje šesta, sedam bodova iza lidera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.