Pobeda Liverpula, prvi poraz Sitija

Izvor: B92, 25.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Liverpula, prvi poraz Sitija



Pobede Liverpula i Čelsija, prvi poraz Mačester Sitija i prva pobeda Aston Vile u ovoj sezoni odlike su 4. gola engleske Premijer lige. Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima ekipu Sanderlenda sa 2:0 u četvrtom kolu engleske Premijer lige. Strelci za Liverpul, koji u dosadašnjem toku prvenstva još nije poražen, bili su Mohamed Sisoko i Andrej Voronjin.

Sisoku i Voronjinu su golovi postignuti u duelu sa Sanderlendom prvi u Premijer ligi. Voronjin je u Liverpul >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došao u letnjem prelaznom roku iz Bajera iz Leverkuzena, dok je Sisoko već dve godine u klubu. Gol Sisoka je takodje i Liverpulov 7.000. u engleskom prvenstvu.

Navijači Liverpula, medjutim, ne mogu da budu sasvim zadovoljni zbog pobede nad Sanderlendom, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, jer utakmicu zbog povreda nisu završili odbrambeni fudbaleri Sami Hipija i Džejmi Karager. Hipiji je polomljen nos, a sumnja se da je Karageru polomljeno rebro.

Prvi poraz u ovoj sezoni pretrpeli su fudbaleri Mančester Sitija. Bolji od ekipe Svena Eriksona bili su igrači Arsenala 1:0. Strelac pobedničkog gola bio je Sesk Fabregas u 80. minutu na asistenciju Hleba, a Robin van Persi prethodno nije uspeo da mrežu Kaspera Šmajhela zatrese sa penala.

Poraz ekipe iz Mančestera iskoristio je Čelsi, koji je golom Frenka Lamparda pobedio Portsmut sa 1:0 i izbio na prvo mesto na tabeli. Čelsi je tako uspeo da i na 65. uzastopnoj utakmici na svom "Stamford Bridžu" ostane neporažen.

Bolton je bio ubedljiv sa 3:0 u susretu sa Redingom, Vest Hem i Vigan su podelili plen odigravši nerešeno 1:1, Birmingem je savladao Derbi Kaunti sa 2:1, dok je Aston Vila na utakmici sa Fulamom ostvarila svoju prvu ovosezonsku pobedu od 2:1. Everton i Blekburn odigrali su bez pobednika, 1:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.