Pobeda Kranjeca, Bardalu fali bod

Izvor: B92, 16.Mar.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Kranjeca, Bardalu fali bod

Slovenac Robert Kranjec pobedio je na pretposlednjem takmičenju Svetskog kupa na Planici, dok je Anders Bardal gotovo izvesno obezbedio Kristalni globus.

Kranjec je do trijumfa došao letovima od 227,5 i 215 metara i tako doneo veliko slavlje domaćim navijačima samo tri nedelje pošto je postao svetski šampion u toj disciplini u Vikersundu.

Bardal je prve letove u Planici završio kao 12, dok je njegov glavni konkurent u borbi za titulu u generalnom plasmanu Gregor Šlirencauer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio pet mesta ispred njega. To znači da Norvežanin ima 100 bodova više od Austrijanca pa je Šlirencaueru za Globus u nedelju potrebna pobeda, ali i da njegov rival ne osvoji bodove, što je malo verovatno. Upravo zbog toga će Bardal morati da sačeka i poslednje takmičenje sezone da bi proslavio titulu, a za to mu je potreban bod.

Što se tiče prvih letova na Planici ove sezone, protekli su u znaku Kranjeca, na oduševljenje 11.000 gledalaca. Slovenac je još posle prve runde imao veliku prednost, a tada su se iza njega nalazili Austrijanac Martin Koh, Daiki Ito iz Japana i Švajcarac Simon Aman.

Upravo Aman je bio sjajan u drugoj rundi, letom od 222 metra, pa je vođstvo uspeo da zadrži i pošto su se na letaonici našli Ito i Koh, da bi Kranjec na kraju zasluženo slavio. Švajcarac je bio drugi, Koh treći, a Ito iza njih na četvrtom mestu. Šlirencauer je zauzeo peto mesto, ispred sunarodnika Andreasa Keflera, Nemaca Zeverina Frojnda i Riharda Frajtaga, Kamila Štoha i rekordera Planice Bjorna Ejnara Romorena.

Zahvaljujući trijumfu, Kranjec je preuzeo vođstvo u borbi za titulu u ski letovima i sada ima 295 bodova, ispred Itoa sa 260, dok je Bardal treći sa 202. Šansu za titulu još uvek imaju i Koh i Aman, sa 202, odnosno 198 bodova.

Na Planici su u subotu na programu timski letovi, dok je za nedelju zakazano poslednje takmičenje ovogodišnjeg Svetskog kupa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKI LETOVI: Kranjec slavio u Planici

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Mar.2012

Slovenac Robert Kranjec pobednik je takmičenja u skijaškim letovima na domaćoj skakaonici u Planici, dok je Norvežanin Anders Bardal praktično osigurao titulu ukupnog šampiona Svetskog kupa ove sezone.. Kranjec je trijumfovao letovima od 227,5 i 215 metara i osvojio 434,3 boda, pa ga je bučno...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Kranjec slavio na Planici, Bardala samo teorija deli od titule

Izvor: Sportske.net, 16.Mar.2012

Ovog vikenda završava se sezona Svetskog kupa u ski-skokovima. Norvežanin Bardal praktično već može da slavi titulu, posle današnjeg takmičenja na Planici u Sloveniji.

Nastavak na Sportske.net...

Pobeda Austrijanaca na Planici

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 14:45

Reprezentacija Austrije trijumfovala je na poslednjem timskom takmičenju sezone, letovima na slovenačkoj Planici...Austrija je nastupila u sastavu Tomas Morgenštern, Andreas Kefler, Gregor Šlirencauer i Martin Koh, a oni su zajedno sakupili 1.619,3 bodova...Drugo mesto zauzeli su Norvežani Rune...

Nastavak na B92...

Hiršeru veliki Kristalni globus!

Izvor: B92, 17.Mar.2012

Austrijanac Marsel Hiršer trijumfovao je na poslednjem veleslalomu sezone u Šladmingu i tako osvojio titulu u toj disciplini i veliki Kristalni globus...Hiršer je do trijumfa došao u vremenu od 2:25.53 minuta i tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa i ujedno osvojio titulu trku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.