Pobeda Jankovićeve i Zimonjića u dublu

Izvor: Politika, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Jankovićeve i Zimonjića u dublu

Bez predaje u prvom kolu uprkos vođstvu Indijca Bupatija i Slovakinje Hantuhove s 1:0 u setovima i 5:1 u drugom setu – 4:6, 7:6 (7:4), 10:8

Poslednji naši aduti na Međunarodnom prvenstvu Australije u tenisu su u igri parova, a imamo predstavnike i na juniorskom turniru. Nenad Zimonjić i Jelena Janković su se probili u drugo kolo pošto su savladali Indijca Maheša Bupatija i Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 4:6, 7:6 (7:4), 10:8 posle dva časa i protivničkog vođstva od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 5:1 u drugom setu. Ovaj meč je zbog kiše prethodno odlagan čak tri puta.
Sledeći rivali su im Belorusi Maks Mirni i Viktorija Azarenka koju je naša teniserka pobedila u trećem kolu u singlu. Ako budu uspešniji i od njih, igraće u četvrtfinalu protiv boljih iz duela prvih nosilaca Amerikanaca Boba Brajana i Lize Rejmond s domaćim parom Kris Gučone, Kejsi Delakva.

Pobeda nad indijskim teniserom, koji je lane trijumfovao sa Švajcarkinjom Martinom Hingis, i slovačkom igračicom Zimonjićev je revanš njima za neuspeh u finalu na Međunarodnom prvenstvu SAD pretprošle godine kada mu je saigrač bila Slovenkinja Katarina Srebotnik. Našem igraču je na umu da s Jankovićevom ponovi uspeh koji je 2004. načinio s Ruskinjom Jelenom Bovinom.

U paru s Francuzom Fabrisom Santoroom (šesti nosioci) dogurao je do četvrtfinala. Protivnici su im očekivani. To su rano jutros po našem vremenu bili treći nosioci Mark Nouls sa Bahama i Danijel Nestor iz Kanade. Pobednici idu na uspešnije iz meča između najboljeg para na svetu blizanaca Boba i Majka Brajana iz SAD i Džefa Kucera (Južna Afrika) i Rožera Vasena (Holandija).

Na juniorskom turniru kroz kvalifikacije smo bili dobili još jednog učesnika Iliju Vučića (rođen 1990), ali je on poklekao već u prvom kolu. Savladao ga je peti nosilac domaći igrač Greg Džons (1989) sa 6:2, 6:3. Bolje sreće nije bio ni u dublu sa Slovencem Bedeneom. Izgubili su od Amerikanaca Kreckog i Krajičeka sa 6:2, 6:4.

Bojana Jovanovski (1991) ušla je na glavni turnir kao takozvani srećni gubitnik, ali je prošla prvo kolo. Savladala je Japanku Aji Jamamoto (1989) sa 6:2, 6:3. Rano jutros sastala se s Ukrajinkom Kristinom Antonjčuk (1989). Nataša Zorić (1989) ispala je u singlu, ali je sa Slovakinjom Monikom Sirilovom u drugom kolu u dublu. Pobedile su Kineskinju Liju i Južnoafrikanku Svenpel sa 6:4, 6:1, a rano jutros su igrale protiv prvih nosilaca Amerikanke Džulije Kohen i Ursule Radvanjske (1990), mlađe sestre najbolje poljske teniserke Agnješke (1989).

Rezultati poslednjih mečeva osmine finala – MUŠKARCI:
Has (12. nosilac, Nemačka) – Nalbandijan (8, Argentina) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3, Davidenko (3, Rusija) – Berdih (13, Češka) 5:7, 6:4, 6.1, 7:6 (7:5), Gonzalez (10, Čile) – Blejk (5, SAD) 7:5, 6:4, 7:6 (7:4), Marej (15, Velika Britanija) – Nadal (2, Španija).

ŽENE: Šarapova (1, Rusija) – Zvonarjova (22, Rusija) 7:5, 6:4, Čakvetadze (12, Rusija) – Šnider (8, Švajcarska) 6:4, 6:1, Klajsters (4, Belgija) – Hantuhova (15, Slovačka) 6:1, 7:5, Hingis (6, Švajcarska) – Li (19, Kina) 4:6, 6:3, 6:0.
Parovi četvrtfinala – MUŠKARCI: Federer (1, Švajcarska) – Robredo (7, Španija), Rodik (6, SAD) – Fiš (SAD) jutros, Has – Davidenko, Gonzelez – . ŽENE: S. Vilijams (SAD) – Per (16, Izrael), Vajdisova (10, Češka) – Safarova (Češka) jutros, Šarapova – Čakvetadze, Klajsters – Hingis.

-----------------------------------------------------------

Šarapova opet prvi "reket"

Na svetskoj rang-listi za teniserke, koja će da bude objavljena u ponedeljak, 29. januara, posle Međunarodnog prvenstva Australije, Ruskinja Marija Šarapova će sa drugog mesta opet da izbije na prvo. Tome su, uz njen proboj u četvrtfinale, kumovali porazi u osmini finala u Melburnu drugog nosioca Francuskinje Ameli Morezmo (treća na listi) i trećeg nosioca Ruskinje Svetlane Kuznjecove (četvrta) kao i neigranje prvog "reketa" Belgijanke Žistin Enan Arden zbog povrede. Šarapova je dvaput bila na čelu: nedelju dana u avgustu 2005, kao prva Ruskinja koja je to ostvarila i 15. prvoplasirana od uvođenja liste 1975, i šest sedmica u septembru i oktobru lane.

G. A.

[objavljeno: 23.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.