Pobeda Jakobsena u Zakopanima

Izvor: B92, 12.Jan.2013, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Jakobsena u Zakopanima

Norveški ski skakač Anders Jakobsen pobedio je u Zakopanima u takmičenju za Svetski kup, ispred sunarodnika Andersa Bardala i domaćeg takmičara Kamila Štoha.

Bardal je nakon prvog skoka zauzimao drugo mesto, ali je odličnim skokom od 131,5 metara u drugoj seriji, sa ukupno osvojenih 273,6 bodova, trijumfovao ispred Bardala, koji je posle prve serije bio peti, a na kraju je imao 1,7 bodova manje od Jakobsena.

Poljak Kamil Štoh je posle prve serije bio lider, ali je slabim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skokom od 127 metara i ukupno 268,2 bodova završio na trećem mestu.

Četvrto mesto zauzeo je Rihart Frajtag iz Nemačke sa 262 boda, dok je peti bio Poljak Macije Kot sa 0,8 poena zaostatka za Nemcem.

U prvih deset našli su se još Čeh Jan Matura, Taku Takeući iz Japana, vodeći u generalnom plasmanu Austrijana Gregor Slirencauer, i Slovenci Jaka Hvala i Jurij Tepeš.

U generalnom plasmanu vodi Gregor Šlirencauer sa 840 bodova, a prate ga Bardal sa 655 i Jakobsen sa 578 poena.

Svetski kup u ski skokovima nastavlja se 19. januara u Saporu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.