Pobeda Gečlove u Altenmarktu

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Gečlove u Altenmarktu



Renata Gečl donela je Austriji prvu pobedu u spustu ove sezone na domaćem terenu u Altenmarktu. 31-godišnja nekadašnja svetska šampionka stigla je do 41. trijumfa u karijeri pošto je stazu prešla za minut i 19.32 sekunde.

Drugu poziciju sa 23 stotinke zaostatka zauzela je 21-godišnja Dominik Žisin iz Švajcarske koja je imala startni broj jedan. To je njen prvi plasman na podijum u karijeri, dok je treća bila Amerikanka Džulija Mankuzo, olimpijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampionka u veleslalomu.

Veliku senzaciju priredila je još jedna domaća takmičarka. Mlada Austrijanka Marija Holaus u svom prvom nastupu na jednoj trci Svetskog kupa zauzela je četvrtu poziciju.

Vodeća u generalnom plasmanu spustašica Amerikanka Lindzi Kildou nije završila trku na stazi koja je izabrana od strane Salcburga u kandidaturi za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2014. godine.

Liderka u generalnom poretku Svetskog kupa Austrijanka Marlis Šild osvojila je 11. mesto i tako povećala prednost u odnosu na drugoplasiranu Nikol Hosp.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.