Pobeda Alonsa u Monaku

Izvor: B92, 27.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Alonsa u Monaku



Španac Fernando Alonso pobednik je Velike nagrade Monaka. Alonso je trku završio za 1:40:29,32h, dok se Britanac Luis Hamilton plasirao na drugo mesto, zaostavši za pobednikom 4 sekunde, a Brazilac Felipe Masa bio je treći i bio je sporiji od Alonsa minut i 9 sekundi.

Fernando Alonso osvojio je Veliku nagradu Monaka i drugu godinu zaredom. Alonso i njegov timski kolega Luis Hamilton vodili su tokom cele trke i na kraju su potvrdili dominaciju britanskog tima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovo je bila 150. pobeda Maklarena u F1, a 26-godišnji Španac se sada izjednačio po broju poena sa Luisom Hamiltonom, koji je zaostao za pobednikom četiri sekunde.

Felipe Masa bio je treći, ali je vozač Ferarija zaostao celih 70 sekundi za pobednikom.

Maklaren je efektno zapečatio svoju pobedu još na startu, kada se Hamilton postavio ispred Masinog Ferarija čime je omogoćio svom kolegi iz tima da sačuva vođstvo.

Alonso je već posle 16 krugova imao prednost od devet sekundi, ali je Hamilton uspeo, uprkos manjku iskustva, da tu razliku smanji na 5,5 sekundi.

Na kraju, Španac je održao dovoljno veliku prednost da ubedljivo dobije trku, dok ga je Hamilton uspešno pratio sve vreme. Ovo je bila prva "dvostruka" pobeda Maklarena, još od Ajrtona Sene i Alana Prosta pre 18 godina.

Masa je bio usamljen na trećem mestu, dok je Đankarlo Fizikela zauzeo četvrto mesto, što je najbolji Renoov rezultat ove sezone.

Robert Kubica je zasluženo zauzeo peto mesto, dok je njegov timski kolega iz BMW-a bio šesti.

Kimi Raikonen počeo je trku na 16. mestu i napravio je sjajan start, probivši se do dvanaeste pozicije, ali je proveo 42 kruga iza Džensona Batona, vozača Honde.

Raikonen na kraju nije imao snage za poziciju bolju od osme, a Aleks Vurc je sjajnom vožnjom zauzeo mesto ispred Finca, osvojivši prve bodove za Vilijams otkako je prešao u taj tim.

Skot Spid, koji vozi za Toro Roso, bio je deveti, a Hondini vozači Rubens Barikelo i Dženson Baton bili su deseti i jedanaesti.

Rezultati VN Monaka:

1 F Alonso (ESP) McLaren Mercedes 1:40:29.329

2 L Hamilton (GBR) McLaren Mercedes 4.095

3 F Massa (BRA) Ferrari 1:09.114

4 G Fisichella (ITA) Renault +1 krug

5 R Kubica (POL) BMW +1 krug

6 N Heidfeld (DEU) BMW +1 krug

7 A Wurz (AUT) Williams BMW +1 krug

8 K Raikkonen (FIN) Ferrari +1 krug

9 S Speed (USA) Red Bull +1 krug

10 R Barrichello (BRA) BAR Honda +1 krug

11 J Button (GBR) BAR Honda +1 krug

12 N Rosberg (DEU) Williams BMW +1 krug

13 H Kovalainen (FIN) Renault +1 krug

14 D Coulthard (GBR) Red Bull +2 kruga

15 J Trulli (ITA) Toyota +2 kruga

16 R Schumacher (DEU) Toyota +2 kruga

17 T Sato (JPN) Super Aguri Formula One +2 kruga

18 A Davidson (GBR) Super Aguri Formula One +2 kruga

19 C Albers (NLD) Spyker +8 krugova

20 A Sutil (DEU) Spyker odustao

21 M Webber (AUS) Red Bull odustao

22 V Liuzzi (ITA) Red Bull odustao

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.