Izvor: Blic, 07.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po zlato u Barselonu

Po zlato u Barselonu

BEOGRAD - Vaterpolisti Srbije i Crne Gore zauzeli su drugo mesto na prvom u nizu Međunarodnih turnira pod imenom 'Trofej Tašmajdan', koji je bio u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Barseloni. Plavi su pobedili Nemačku (11:4) i Australiju (11:3), a izgubili od Rusije (8:10).

- Žao mi je što pred našom publikom, koja je sva tri dana dolazila u velikom broju, nismo osvojili prvo mesto i opravdali ulogu evropskog šampiona. Ovo sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije naše pravo izdanje, ali verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu u Barseloni biti na visini zadatka - izjavio je naš reprezentativac Vanja Udovičić.

Vladimir Vujasinović, kapiten naše reprezentacije, proglašen je za najboljeg aktera turnira.

- Ovo takmičenje je bilo dosta korisno, kako za nas, tako i za Ruse, Australijance i Nemce. Uvideli smo naše slabosti koje moramo ispraviti do Svetskog prvenstva, ali i mane pomenute tri selekcije koje ćemo, nadam se, iskoristiti u Barseloni - konstatovao je on.

Danilo Ikodinović nije dobio nikakvu titulu na turniru u Beogradu, ali jeste ulogu najpoželjnijeg vaterpoliste od strane ženske populacije.

- Da smo grešili na turniru, grešili smo, ali isto tako i uvideli smo te greške, koje ćemo, nadam se, ispraviti u Barseloni. Primećuje se izostanak Ćirića, za kojeg je teško naći zamenu. Istina, tu je veliki broj mladih i perspektivnih momaka, ali ne treba zaboraviti da Ćira uz kvalitet ima i iskustvo - istakao je Ikodinović.

Vaterpolisti Srbije i Crne Gore do utorka su dobili odmor od selektora Nenada Manojlovića. Plavi će u Barselonu krenuti 11. jula, a kao što je poznato prva utakmica na Svetskom prvenstvu očekuje ih 14. dana u mesecu, protiv selekcije SAD. G. A.

FINA kup na ramenu Rusa

Bilo nam je zadovoljstvo da, posle osvajanja FINA Kupa u vašoj prestonici, sada osvojimo 'Trofej Tašmajdan 2003' - izjavio je Sergej Garbuzov, vaterpolista Rusije, koji na desnom ramenu ima istetoviran logo prošlogodišnjeg Svetskog kupa u Beogradu.

- Tetovaža me podseća na lepe trenutke sa FINA Kupa, koje smo krunisali zlatnom medaljom - istakao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.