Po prepreka do prvog gren-slem okršaja naših

Izvor: Politika, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po prepreka do prvog "gren-slem" okršaja naših

U osmini finala večeras Ivanović – V. Vilijams (SAD), Janković – Bamer (Austrija). – Jedna naša teniserka igra nadahnuto, dok druga ne pokazuje pravo lice

Na putu ka prvom "gren-slem" okršaju naših večeras stoje Amerikanka Venus Vilijams i Austrijanka Sibil Bamer. S američkom teniserkom se sastaje Ana Ivanović, a s austrijskom igračicom Jelena Janković. To su mečevi osmine finala kojih su se naše teniseke domogle na različite načine. Jedna od početka igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nadahnuto i ubedljivo, dok druga ne pokazuje pravo lice. I Ruskinja Vera Duševina je preslišana, u trećem kolu, sa 6:1, 6:3, čim je Ivanovićeva ušla u seriju silovitih servisa i neodbranjivih forhenda, dok je 17-godišnja Francuskinja Aliz Korne gajila kakvu-takvu nadu u podvig do završnice meča u kojem je igran i treći set. Jankovićeva ju je pobedila na jedvite jade s 4:6, 6:2, 6:3.

Ako bi do okršaja naših teniskih zvezdi i došlo, verovatno bi najasniju sliku o tome kako će da se razvijaju događaji dale kladionice, koje to dobro znaju da odmere. Kako Jankovićeva igra, na njenu stranu je samo zakon verovatnoće pošto ju je Ivanovićeva pobedila u tri poslednja duela, a sva tri su igrana ove godine. Ivanovićeva se sigurno raduje njihovom novom meču u koji će ući s mnogo samopouzdanja, dok bi Jankovićeva verovatno najradije da do njega ne dođe.

Međutim, ona ima lakši posao u četvrtom kolu. Austrijsku igračicu, 20. na svetskoj rang-listi, ubedljivo je pobedila u oba međusobna duela i to neposredno uoči Međunarodnog prvenstva SAD, takođe na tvrdoj podlozi, u Los Anđelesu sa 6:2, 6:1, a u Torontu sa 6:2, 6:3. Ali, Bamerova će sigurno da bude mnogo tvrđi orah nego tada.

Ivanovićeva ima kudikamo teži zadatak. Starija od čuvenih sestara Vilijams se još jednom na velika vrata vratila među najbolje na svetu, trijumfom na Vimbldonu na kojem je u polufinalu prilično lako izašla na kraj s Ivanovićevom (6:2, 6:4). Naša teniserka je na najvećem svetskom turniru igrala blistavo sve do tog meča kada se ispostavilo da bolovi u njenom kolenu uopšte nisu bezazleni pa je zatim pauzirala nekoliko nedelja. Vilijamsovoj su pripala sva tri međusobna okršaja, a kao i na Vimbldonu zapretila je rekordom turnira u brzini servisa (207 km/č, svetski rekord iznosi 208 km/č). Ako ga Ivanovićeva ukroti, a njen servis bude kao i do sada delotvoran, utoliko će da bude bliža četvrtfinalu.

– Dobro sam igrala protiv Duševine. Ona je u poslednje vreme ušla u dobru formu pa sam očekivala mnogo teži meč. Zbog toga mogu da budem izuzetno zadovoljna rezultatom, jer sam joj prepustila samo četiri gema. Plasmanom u četvrto kolo sam načinila najveći domet do sada budući da sam prošlke godine ispala u trećem kolu, a pretprošle, kada sam i debitovala, u drugom. Smatram da protiv venus Vilijams imam dobre izglede za pobedu. Žreb mi nije naklonjen. Igram protiv domaće teniserke koja je u naletu i uz koju će da bude publika. To sam osetila lane, u okršaju s njenom sestrom Serenom. Ali, sada igram dobro i mogu da se nadam najboljem, – izjavila je Ivanovićeva na konferenciji za novinare posle lake pobede nad Duševinom.

G. A.

[objavljeno: 02.09.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.