Izvor: B92, 03.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje:Tepavcevicu 6. mesto, Hugenband oborio evro. rekord

Jugoslovenski plivac Mladen Tepavcevic osvojio je 6. mesto u finalu Evropskog prvenstva na 50 metara prsno. Postignuti rezultat od 28 sekundi i 10 stotinki je novi jugoslovenski rekord, sto je za 8 stotinki bolje od bivseg rekorda, koji je Tepavcevic oborio juce u polufinalu.

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Oleg Lisogor. Ukrajinac je postavio i novi svetski rekord vremenom od 27 sekundi i 18 stotinki. U odlicnoj trci Tepavcevic je odlicno startovao i u pocetnih 25 metara bio medju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvih 4 plivaca. Medjutim, u poslednjih dvadesetak metara on je popustio i zavrsio na sestoj poziciji.

Holandjanin Piter van den Hugenband oborio je evropski rekord (44.89 sekundi) na putu do zlatne medalje u trci na 200 metara slobodnim stilom. Srebro i bronzu osvojili su italijanski plivaci Emilijano Brembilja i Masimilijano Rosolino. Ovo je drugo zlato Hugenbanda na sampionatu posto je u sredu pobedio u trci na 100 metara slobodnim stilom.

Jugoslovenski rekorder Vladan Markovic nije uspeo da se plasira u finalnu trku na 100 metara delfin. Markovic je danas posle podne rezultatom 54 sekunde i 74 stotinke, zauzeo poslednje, osmo mesto u svojoj polufinalnoj grupi.

Najbolje vreme u polufinalu isplivao je nemacki reprezentativac Tomas Ruprat, koji je postavio novi rekord Evropskih prvenstava rezultatom 52 sekunde i tri stotinke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.