Plivačev san

Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivačev san

U pohodu na nove trofeje, najbolji srpski plivač Milorad Čavić u Ajndhovenu radi punom parom. On se priprema za turnir „Amsterdam open“, koji će biti održan od 16. do 19. aprila, što će ujedno biti i njegov prvi nastup od učešća na EP u Rijeci.

U dnevniku na svom sajtu Čavić je istakao da se nalazi u punom treningu, da ne zna koliko vredi u ovom trenutku i da će da pliva samo na 50 i 100 m slobodno.

On je takođe napisao da nije verovao da će ponovo doći u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ajndhoven, gde je prošle godine na 50 m slobodno osvojio evropsko zlato, ali i bio suspendovan zbog majice sa natpisom „Kosovo je Srbija“.

- To će biti prvo moje takmičenje posle EP u malim bazenima, od decembra prošle godine u Rijeci... Nisam siguran šta mogu da očekujem, jer sam u punom treningu. Ne verujem ni da će mi trener dati dan odmora, jer se sada samo trenira i uči - istakao je Čavić, koji će ovog leta učestvovati na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Srpski plivač priznaje da je plivanje ono jedino što zna da radi - dobro, ali i da to što misli i kaže na mora da znači da je on u pravu.

Čavić ističe da je svesno odlučio da posle Olimpijskih igara u Pekingu zauvek napusti SAD.

- Napustio sam Ameriku bez povratne karte jer sam znao da je došlo vreme da napravim neke promene u životu. Osećam da sam na putu da uradim divne stvari ovog leta, samo je pitanje vremena da se vidi kako će se sve stvari odigrati - ispričao je srpski plivač sa trenutnom adresom u San Marinu.

Napuštanje Amerike je ujedno značilo i promenu trenera. Čavić ističe da je prezadovoljan saradnjom sa Majkom Botomom, ali da je ništa manje nije oduševljen načinom rada Andrea di Ninija, njegovog novog kuoča.

- Plivanje je njegova droga, koja mu odlično puni baterije. U San Marinu je sastavio jaku grupu plivača i stvarno mislim da s njim imam dovoljno sreće. Pametan trener, odlična ekipa, još bolja lokacija, šta bi u svari plivač mogao da poželi više - konstatovao je Milorad Čavić. Na takmičenju u Ajdhovenu učestvovaće i srpska reprezentativka Miroslava Najdanovski, koja je u istom timu s Miloradom, kod Andrea di Ninija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.