Pletikosić pogodio bronzu na SP u Granadi

Izvor: KGsport.info, 11.Sep.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pletikosić pogodio bronzu na SP u Granadi

Stevan Pletikosić, član “Čika Mate“, kao član muške seniorske reprezentacije Srbije osvojio je broznanu medalju u disciplini MK puška 60 metaka ležeći na Svetskom prvenstvu za seniore u Granadi.
Stevan Pletikosić (624,7), Milenko Sebić (622,5) i Nemanja Mirosavljev (621,2) sa 1.868,4 kruga oborili su i državni rekord koji je na EŠ u Osijeku 2013. postavila selekcija Srbije (Sebić, Mirosavljev, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Pletikosić) od 1.865,2 kruga. Zlato je pripalo Kini sa 1870,8 krugova, srebro Belorusiji sa 1.868,4 kruga. Četvrti su Francuzi sa 1.868,1 krug, a peti u konkurenciji 34 selekcije su Švajcarci sa 1.865 krugova.
U istoriji našeg streljaštava na Šampionatim sveta u ovoj disciplini osvojene su, pre ove, samo dve medalje, takođe bronzane: prva u Finiksu 1970, druga u Moskvi 1990. i u toj reprezentaciji bio je Mirosavljev sa Debevecom i Maksimovićem.
Sva trojica srpskih strelaca plasirala su se za pojedinačne kvalifikacije u četvrtak 11. septembra posle kojih će osmorica najboljih boriti za individulane medalje. Pletikosić je bio drugi u trećoj eliminacionoj grupi sa 624,7 krugova, Sebić peti u drugoj sa 622,5, a Mirosavljev 17. u prvoj sa 621,2 kruga.
Eliminacije MK puškom trostav u tri grupe (ukupno oko 150 strelaca)  računale su se za ekipne medalje. I pored, za nijansu slabijeg starta Mirosavljeva, sa dobrim rezultatom Sebića, Srbija se našla u krugu kandidata za trofeje. Sav  pritisak preneo se na iskusnog Stevana Pletikosića, kragujevačkog olimpijca, koji je gađao u trećoj grupi. Pletikosić, koji je po starim pravilima kada su se pogoci ocenjivali na na pun krug, bio svetski surekorder sa apsolutnih 600 krugova, a ima  pojedinačno svetsko seniorsko srebro u ovoj disciplini iz Milana 1994, ne samo da je izdržao pritisak nego je postigao i najbolji rezultat u ekipi  i „dovukao“ je do medalje.
- Znao sam rezultate Mirosavljeva i Sebića, ali nisam znao tačno gde smo u ekipnom plasmanu posle dva strelca – pričao je Pletikosić posle meča.-  U ovoj disciplini odlučuju desetinke i veliki je rulet, pogotovo u uslovima  kada je bilo dosta vetrovito  i komplikovano za gađanje, gde mala greška može skupo da te košta.  Osećao sam da je „tesno“, da smo blizu medalje i u finišu sam se maksimalno koncentrisao. Posle smo videli da je odlučio poslednji metak: Francuz Suveplan je pogodio 10,3 kruga, a ja 10,7 krugova i za 0,4 kruga smo pretekli trikolore za bronzu! Ovo nam je svima veliki podstrek da u pojedinačnim kvalifikacijama damo maksimum za visoke plasmane - rekao je Pletikosić.

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Daleko od finala i medalja

Izvor: Politika, 11.Sep.2014

Najuspešniji četvrtog dana Svetskog prvenstva u streljaštvu bili su Milenko Sebić i Debitantkinja Jelena Živković. – Arunovićeva danas brani zlato iz Minhena..Četvrtog dana 51. svetskog prvenstva u streljaštvu u Granadi od naših strelaca bio je Milenko Sebić, kojem je 0,8 krugova nedostajalo...

Nastavak na Politika...

Bronza za srpske strelce

Izvor: RTS, 12.Sep.2014, 16:22

Muška streljačka reprezentacija Srbije u sastavu Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Nemanja Mirosavljev, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Granadi, u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu...Novi uspeh za naše strelce na Svetskom kupu, ovog puta u ekipnoj konkurenciji....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.