Izvor: MozzartSport.com, 19.Jan.2021, 00:12

Ples Arsenalove dece i stari dobri Obamejan (VIDEO)

Ubedljiva pobeda Tobdžija, Gabonac obožava da igra protiv Njukasla

Fudbaleri Arsenala vezali su i šesti meč bez poraza u svim takmičenjima. Ovoga puta su u 19. kolu Premijer lige bili bolji od Njukasl na svom Emirejtsu (3:0). Tobdžije su istim rezultatom srušile Svrake i pre devet dana, ali za 120 minuta igre, ovoga puta je sat i po bilo dovoljno pulenima Mikela Arteta. Nastavlja se uspon tima iz Severnog Londona na tabeli, 10. mesto je daleko ispod renomea kluba, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali setimo se samo da se pre mesec dana pričalo i o opstanku u eliti. Njukasl je nastavio da tone, četvrti vezani poraz u svim takmičenjima, devet utakmica puleni Stiva Brusa nisu osetili slast trijumfa.

Uspeo je Arteta da preokrene situaciju i to zahvaljujući igračima koji su ponikli u klubu. Odlične partije su i večeras pružili Bakajo Saka i Emil Smit Rou (učestvovao u sedam golova na 10 nastupa ove sezone, sa pet asistencija najbolji u ekipi), što posebno raduje pristalice kluba sa severa prestonice. Sjajna vest za sve kojima je Arsenal u srcu je i sve bolja igra kapitena Pjer Emerik Obamejana, koji je posle sušnog perioda ponovo počeo da trese mreže.

U 15. minutu je Gabonac bio jako blizu. Najpre je Darlou skinuo pokušaj Sake, lopta se odbila do Obamejana, koji nije uspeo da pošalje loptu u nebranjenu mrežu, već je pogodio stativu. Dominacija Arsenala do kraja prvog poluvremena, imali su domaći igrači 67% vremena loptu u nogama, Njukasl se dobro branio, ali je bio potpuno bezopasan sa samo jednim udarcem ka golu rivala za 45 minuta.

Posle samo tri minuta igre u drugom delu Lakazet u velikoj šansi, ali Karl Darlou još jednom pokazuje zašto će se Martin Dubravka teško vratiti među stative na Sent Džejms Parku u skorije vreme - nova izvrsna intervencija. Ipak, samo dva minuta kasnije ni odlični Englez nije imao rešenje. Akcija Arsenala krenula je iz njegovog kaznenog prostora, Saka je poslao predivan pas ka Obamejanu, koji se sjurio ka golu Njukasla i sjajnim udarcem u bliži ugao doneo prednost Tobdžijama. Kada su probili led, sve je odjednom postalo lakše za pulene Mikela Artete. Već u 61. minutu bilo je 2:0, Smit Rou je izlomio rivala na levoj strani, uputio odličan pas ka Saki koji sa desetak metara plasira loptu u mrežu gostujućeg sastava. Bio je to peti gol tinejdžera u Premijer ligi, učestvovao je u 11 pogodaka u elitnom takmičenju i ispred njega su u istoriji Arsenala samo Nikolas Anjelka (30), Sesk Fabregas (28) i Tio Volkot (12).

Nastavili su se napadi domaćina, Darlou je intervenisao posle pokušaja glavom Lakazeta u 68. minutu, da bi u 77. minutu Obamejan postigao drugi pogodak na meču. Sedrik je prošao po desnoj strani uspeo je da pošalje pas pre nego što lopta napusti granice igrališta, na drugoj stativi je pronašao kapitena, kojem nije bilo teško da se po drugi put na meču upiše u listu strelaca. Gledao se snimak, bilo je neizvesno da li je lopta prešla liniju pre centaršuta portugalskog beka, utvrđeno je da je ostala u terenu, milimetri su bili u pitanju. VAR je ovoga puta bio itekako koristan. Obamejan je tako i na četvrtom vezanom meču sa Svrakama pronašao put do mreže, učestvovao je u golovima Tobdžija na šest od poslednjih sedam susreta sa crno-belima.

Do kraja nije bilo značajnijih prilika, Arteta je iskoristio priliku i da odmori nekoliko igrača, dok je sa druge strane mladi Eliot Anderson dobio priliku da debituje u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Subota

Vulverhempton - Vest Bromvič Albion 2:3 (2:1)

/Fabio Silva 38, Boli 43 - Pereira 8, 56pen, Adžaji 52/

Lids - Brajton 0:1 (0:1)

/Mapej 17/

Vest Hem - Barnli 1:0 (1:0)

/Antonio 9/

Fulam - Čelsi 0:1 (0:0)

/Maunt 78/

Lester - Sautempton 2:0 (1:0)

/Medison 37, Barns 90+5/

Nedelja

Šefild Junajted - Totenhem 1:3 (0:2)

/Mekgpldrik 59 - Orije 5, Kejn 40, Ndombele 62/

Liverpul - Mančester Junajted 0:0

Mančester Siti - Kristal Palas 4:0 (1:0)

Ponedeljak

Arsenal - Njukasl 3:0 (0:0)

/Obamejan 50, 77, Saka 60

Odloženo

Aston Vila - Everton

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.