Plaža, sunce i golovi - kako sam procvetao 3.000 milja daleko od kuće...

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaža, sunce i golovi - kako sam procvetao 3.000 milja daleko od kuće...

Sećate ga se? On je prvi engleski golgeter ove sezone

Sećate se Meta Derbišajera? Nekada je bio velika nada Blekberna, igrao Premijer ligu, bio član mlade reprezentacije Engleske i slovio za jednog od najtalentovanijih napadača na Ostrvu. Brzo se izgubio, igrao u drugoj i trećoj ligi kao pozajmljeni igrač (Plimut, Reksam, Birmingem, Oldam, Blekpul), a nije uspeo ni u Olimpijakosu koji ga je 2009. platio Roversima 3.000.000 evra.

Derbišajer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prošle sezone nije mogao da igra u Čempionšipu, menadžer Roterama Alan Stabs nije računao na njega, i iskusni golgeter (uskoro će napuniti 31 godinu) skućio se na 3.000 milja udaljenom Kipru. Klub: Omonija.

I sve bi to bilo u redu - ima takvih sudbina podosta - da se Met Derbišajer nije potpuno preporodio na kiparskom suncu. U dosadašnjem toku sezone odigrao je 27 utakmica i postigao čak 22 gola, što ga čini najboljim engleskim strelcem na kugli zemaljskoj ove sezone. Računajući samo profesionalne lige, naraavno...

Derbišajer u Omoniji igra pod vođstvom nekadašnjeg menadžera Njukasla Džona Karvera i kaže da se nalazi u životnoj formi...

"Džon je mi je dao ono što je potrebno svakom napadaču - samopouzdanje. On zna da je moj idol Alan Širer i pominje ga na svakom treningu. Njegova ruka na ramenu znači svakom igraču".

Met kaže da mu je žao što nije mogao da pronađe angažman u Engleskoj, ali...

"Kada se pojavila Omonija nisam mnogo razmišljao. Igrao sam već ranije u Grčkoj, znam stil života, sve prilike... Ovde je slično. Nivo fudbala je bolji nego što ljudi misle. Ova sezona mi je sigurno produžila karijeru".

Pre desetak godina golovi Mančesteru na Old Trafordu, naslovnice, dizanje u nebesa i bolan pad. Plimut i Reksam. Danas, dok se sunča negde u Nikoziji, Met Derbišajer dočekao je još nekoliko naslovnih strana posle dosta godina. Ostrvski mediji velikim slovima pišu: "Sećate li se ovog momka? On je najbolji engleski strelac ove sezone"...

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.