Plavšić kapiten Sparte! Bajern dao 9, Inter jedva 2, Kordoba dobro odmenjuje Modesta...

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavšić kapiten Sparte! Bajern dao 9, Inter jedva 2, Kordoba dobro odmenjuje Modesta...

Širom Evrope igraju se kontrolne utakmice...

I danas je širom Evrope odigrano na desetine kontrolnih utakmica. Razlika u odnosu na neke prethodne dane jeste u tome što su prijateljske mečeve konačno počeli da igraju i oni najveći klubovi. Ali nećemo krenuti od njih, već od praške Sparte i to iz jednog vrlo logičnog razloga. Česi su večeras odigrali prvi meč na pripremama u Austriji, a naš Srđan Plavšić, njihovo skupo plaćeno letošnje pojačanje, bio je kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na susretu protiv kijevskog Dinama.

I ništa u tome ne bi bilo toliko čudno da je recimo protiv Ukrajinaca igrao drugi tim Sparte, no pošto je Andrea Stramaćoni izveo vrlo snažan sastav u kome se nalazio i višegodišnji kapiten David Lafata (35), ovaj detalj ostvalja prostor za spekulacije da je možda italijanski stručnjak odlučio da Plavšića promoviše u vođu svog tima.

Bilo kako, Sparta se nije dobro provela u ovom kontrolnom okršaju. Kijevljani su slavili sa 4:1 pogocima Mbokanija (2), Garmša i Jarmolenka. Reprezentativac Srbije i doskorašnji član Crvene zvezde bio je agilan, trudio se, pokušavao... Kao i nas, i navijače Sparte začudila je traka oko ruke mladog Srbina, pa se na društvenim mrežama pitaju o čemu se radi? Da li je to praški velikan dobio novog kapitena?

Pokazaće nam to naredne utakmice Sparte...

Danas su s kontrolnim susretima krenuli i I Bajern i Inter. Kombinovani tim Karla Ančelotija tukao je niželigaša FSV Erlangen sa 9:1. Naš Miloš Pantović igrao je u prvih 45 minuta i nije se upisao u strelce. Od prvotimaca na terenu su se našli Koman, Miler, Martinez, Humels... Kingsli Koman postigao je dva gola.

I Inter je igrao protiv niželigaša Vatensa, ali nije bio tako raspucan - 2:1. Doduše, Spaleti je koristio uglavnom mlade igrače, plus Miranda, Kondogbija, Muriljo, Ranokija...

Najubedljiviji danas bio je Keln protiv Graca (10:1), uz dva gola novajlije Džona Kordobe, momka koji je došao da nasledi Antonija Modesta...

Ostali rezultati:

Hibernijan - Sanderlend 2:2

CSKA - Krasnodar 1:1

Rapid Beč - Monako 2:2

Arminija - UFA 0:1

Kikers - Štutgart 1:1

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.