Plavi preko Mađara do druge faze

Izvor: B92, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plavi" preko Mađara do druge faze



Rukometna reprezentacija SCG pobedila je nacionalni tim Mađarske rezultatom 29:24, u drugom kolu Evropskog šampionata u Švajcarskoj.

Posle mnogo bolje igre nego u meču sa Islandom, u kojoj su za promenu koristili krila i kontranapade, "plavi" su ostvarili ključnu pobedu, i plasirali se u drugu fazu takmičenja.

Posle uvodnih 4:7 izgledalo je da sledi još jedno loše veče za tim Veselina Vujovića. Međutim, Arpad Šterbik (odbrane 17/36) je serijom odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom periodu (tri sedmerca u nizu) počeo veliki preokret naše selekcije, koja je već tokom prvog poluvremena došla u vođstvo (13:12 na odmoru).

U nastavku naš tim brzo dolazi do četiri gola razlike, a dobra igra u odbrani otvarala je kontre kojima su Mađari konstantno držani na distanci. Sedmerac za Mađare nije predstavljao nikakvu prednost, jer su naši golmani skiinuli četiri od pet lopti, dok je procenat SCG bio 6/7.

Najefikasniji na utakmici bio je kapiten naše selekcije Žikica Milosavljević sa 8 golova, a po dva manje dali su Dragan Sudžum i Momir Ilić. U mađarskom timu bolja od ostalih bila su braća Ivančuk (Gerge 6, Tomaš 5), strelci ukupno 11 golova.

Selektor Veselin Vujović ocenio je da je utakmica sa Mađarskom bila teška.

"Utakmica sa Mađarskom igrala se, za nas, u najtežem mogućem trenutku - posle poraza od Islanda. Nije mogla da se očekuje lepa utakmica. Čestitam protivnicima na odličnom meču. Veoma mi je žao, jer su oni naši veliki sportski prijatelji. Mi smo pobedili, srećan

sam zbog toga, a njima želim mnogo uspeha do kraja šampionata
", rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

On je dodao da je utakmica bila čvrsta, teška i da više od toga ne bi želeo da je komentariše. Golman reprezentacije SCG Arpad Šterbik istakao je da je utakmica sa Mađarskom bila veoma važna za njegov tim.

"Došli smo u situaciju da moramo da pobedimo. Žao mi je što je naš mentalitet takav da počnemo da igramo tek kada nam je već 'frka'. Ostala nam je jedna utakmica u grupi, sa Danskom, koju želimo da dobijemo i mislim da ćemo 'ispraviti' onaj prvi poraz", rekao je Šterbik.

Selektor Mađarske Laslo Skalicki čestitao je ekipi SCG na odličnoj igri.

"U prvom poluvremenu bili smo izjednačeni, medjutim, golman Arpad Šterbik je odlično branio i sprečio naše napade. Mi smo sada u teškoj situaciji. Moramo da pobedimo Island u poslednjem kolu", rekao je Skalicki.

Na Evropskom prvenstvu u subotu je slobodan dan u grupama C i D, a "plavi" naredni meč igraju u nedelju u 20.15 sa selekcijom Danske.

Gradska dvorana u Surzeu. Gledalaca: oko 3.000. Sudije: Hanson i Olson (Švedska). Isključenja: SCG 18, Mađarska 12 minuta. Sedmerci: SCG 7(6), Mađarska 5(1).

SCG: Đurković, Kojić 1, Krivokapić, Đukanović, Toskić 1, Šarić, Petrić 1, Muratović, Sudžum 6, Šterbik, Milosavljević 8, Anđelković 3, Ilić 6, Nikolić 3.

Mađarska: Buda 3, Iješ 1, Časar, Joža 2, Gal 2, G. Ivančik 6, T. Ivančik 5, Lendvaj 1, Fazekaš, Sente, Laluška 1, Tere 1, Nađ 2, Haršanji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.