Plavi lako protiv Tunisa

Izvor: Politika, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plavi" lako protiv Tunisa

Srbija i Crna Gora – Tunis 3:0. – Naredni meč u utorak u 8 časova protiv Južne Koreje

Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je reprezentaciju Tunisa sa 3:0 (25:21, 25:12, 25:23), u utakmici trećeg kola takmičenja u D grupi na Svetskom prvenstvu u Japanu. Selektor Igor Kolaković uspeo je da odmori iskusnije igrače Ivana Miljkovića, Vladimira Grbića i Andriju Gerića, a "plavi" su lakše nego što se očekivalo došli do bodova u meču sa jednom od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najboljih selekcija Afrike.

Na početku prvog seta odbojkaši SCG dopustili su Tunižanima da povedu, ali brzo su izjednačili na 4:4, a onda su rutinski priveli ovaj deo igre kraju. U nastavku "plavi" su bili još ubedljiviji. Vodili su sa 18:8, 20:10 i brzo okončali drugi set. U trećem setu protivnici su pružili najjači otpor, uspeli u jednom trenutku da povedu sa dva poena i uđu u neizvesnu završnicu (23:24). Ipak, odbojkaši SCG iskoristili su prvu set-meč loptu i došli do sasvim zaslužene treće pobede na šampionatu.

Na svetskom prvenstvu u Japanu u ponedeljak je slobodan dan, a "plavi" naredni meč igraju u utorak u 8 časova protiv Južne Koreje.

Selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore Igor Kolaković bio je zadovoljan posle utakmice.

"Tunis ne pripada svetskom odbojkaškom vrhu, ali igra veoma borbeno, tako da smo i mi u trećem setu to osetili. Možda smo mogli da budemo ubedljiviji u završnici", rekao je Kolaković.

On je dodao da su odbojkaši koji su igrali protiv Tunisa odradili sjajan posao.

"Servis nam je bio odličan, naročito u drugom setu. Naravno, svi moramo da budemo zadovoljni još jednom pobedu, ali i time što je još nekoliko igrača uspelo da se odmori na ovom meču", rekao je Kolaković.

Selektor SCG naglasio je da za dva dana reprezentacija igra protiv Južne Koreje i da će ta utakmica biti mnogo interesantnija.

"Koreja igra jako neugodnu brzu odbojku. Nadam se da ćemo i taj meč završiti kao i ovaj danas", rekao je Kolaković.

Kapiten SCG Nikola Grbić čestitao je Tunisu na odličnoj igri u prvom i trećem setu.

"Bez obzira što je rezultat dobar, ovo je bio težak meč. Imamo dan odmora i treba da se pripremo za narednu utakmicu. Mislim da su svi naši odbojkaši odigrali dobro. Želim da održimo taj nivo", rekao je Grbić.

Libero reprezentacije SCG Marko Samardžić istakao je da je srećan što je njegova ekipa pobedila u sve tri utakmice na šampionatu.

"Srećan sam što imamo maksimalan broj poena uoči slobodnog dana. Mislio sam da će biti teško da pobedimo Tunis sa 3:0, ali mi smo to uspeli da uradimo", rekao je Samardžić.

Selektor Tusisa Antonio Đakobe naglasio je da kada bi mogao da poništi drugi set da bi mogao da kaže da je njegova ekipa igrala dobro.

"Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica na šampionatu. Smatram da je presudila odlična igra Nikole Grbića i to sam mu rekao posle meča. On igra u Italiji i poznajem ga veoma dobro. Pripremali smo se da igramo protiv tog igrača, ali smo igrali protiv izuzetnog igrača i izgubili", rekao je Đakobe.

On je dodao da je reprezentacija Srbije i Crne Gore na dobrom putu da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Dvorana: Gradska. Gledalaca: 500. Sudije: Varek (Francuska) i Gaspari (Italija).

SCG: Bojović 18, Boškan 10, Samardžić, N. Grbić 6, V. Grbić, Bjelica 8, Gerić, Vujević 10, Miljković, Petković, Nikić i Podraščanin 8.

Tunis: Trablezi, Ben Tara, Selami, Ben Brik 6, Gezel 6, Belaid 6, Ben Abes 1, Faed 7, Gidara, Kabi 8, Bešerur, Karamosli 6.
(Beta)

[objavljeno: 20.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.