Izvor: Blic, 14.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavi koče Milan na Donu

Plavi koče Milan na Donu

Fudbaleri Milana pohod na titulu prvaka Evrope počinju večeras u Donjetsku, gde 'roso-nere' u prvom kolu Lige šampiona dočekuje Šahtjor za koji igraju Nenad Lalatović, Igor Duljaj i Zvonimir Vukić.

- Ne znam mnogo o ukrajinskoj ekipi, ali ne brinem se, tu je Andrej Ševčenko. Upali smo u tešku grupu (Seltik i Barselona) i ne razmišljam da se u Milano vratimo bez tri boda - izjavio je trener Karlo Anćeloti.

Problem za Anćelotija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavlja lakša povreda Kafua koji je pod znakom pitanja. U slučaju da Brazilac ne bude spreman njegovo mesto uz desnu liniju zauzeće Jap Stam, dok bi se kapiten Paolo Maldini vratio u sredinu.

Za Šahtjor neće igrati suspendovani Rumun Flavijus Stoican.

- Ključne igrače sam odmorio u meču sa kijevskim CSKA (2:1) jer je Milan prava stvar. Ovo je utakmica sezone i ne plašimo se Italijana koji imaju fantastičan tim - priznao je Mirčea Luče sku, trener Šahtjora koji u prvenstvu ima skor od 20 pobeda i samo jednog remija.

Neizvestan meč očekuje se i na 'Parku prinčeva', gde Pari Sen Žermen igra sa najskupljim timom na svetu, Čelsijem. Parižani nemaju pobedu u prvih pet kola domaćeg prvenstva a jedan od razloga za slabe rezultate je i povreda našeg reprezentativca, Daniela Ljuboje.

- Potrebno je da još dosta radimo i treniramo jer smo daleko, daleko od prave forme. Međutim, računam da će Čelsi inspirisati moje fudbalere da pokažu najbolju igru u ovoj sezoni. Ne tražim opravdanje, samo pobedu - rekao je prvi stručnjak PSŽ, Vahid Halilhodžić.

Žoze Murinjo nije objavio sastav za meč prvog kola, ali će najverovatnije prednost u napadu dobiti Eidur Gudjonsen umesto Mateje Kežmana.

- Start u Ligi šampiona je najvažniji. Svi očekuju da će se Čelsi prošetati Evropom ali ja tako ne mislim. Neću ništa da vam obećam, razgovaraćemo posle utakmice - poručio je Murinjo.

Seltik na svom terenu nije poražen još od avgusta 2001. godine i Ajaksa (19 utakmica), dok Barselona u gostima nije izgubila osam mečeva. Tradiciji večeras preti rušenje jer Seltik u svojim redovima više nema Henrika Larsona koji je postao član rivalske Barselone.

- Biće mi teško da igram protiv Seltika, ali ja sam sada napadač Barselone. Mesta za emocije, jednostavno, nema - rekao je Larson, koji je na 315 utakmica za škotskog prvaka postigao 242 gola.

Arsenal, favorit za osvajanje Lige šampiona, na 'Hajberiju' igra sa PSV Ajndhovenom, dok Inter bez suspendovanog Siniše Mihajlovića (četvrta od ukupno osam mečeva suspenzije zbog pljuvanja Mutua) dočekuje Verder. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.