Izvor: Blic, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavi 'drim-tim'!

Plavi 'drim-tim'!

Još četiri meseca ostalo je do početka košarkaškog Evropskog prvenstva u Beogradu. Dileme da li će plavi u osvajanje medalje krenuti u kompletnom ili okrnjenom sastavu, juče je pokušao da razreši Žarko Paspalj, tim-menadžer reprezentacije SCG, koji je boravio u Americi na razgovorima sa potencijalnim kandidatima iz NBA lige.

- Neke stvari su se promenile od kada sam ja igrao košarku i rado se odazivao svakom pozivu selektora. Počeo sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da menjam mišljenje, vidim da je moj odlazak u SAD dobio težinu, što ranije ne bi bio slučaj, mi sada nemamo luksuz da u oslabljenom sastavu dočekamo start EP. Za razliku od prošle godine kad sam bio razočaran, sad sam dobio pozitivnu energiju da ćemo kompletni početi pohod na vrh evropske košarke. Nisam tražio od naših igrača u NBA da se 1. avgusta jave na prozivku Željku Obradoviću, ali moramo svi da ih animiramo da igraju za državni tim - rekao je Paspalj.

Peđa Stojaković

- Sa Peđom je razgovore obavio Dragan Šakota, njih dvojica imaju dobar odnos, koliko znam as Sakramenta je potvrdio želju da igra. Ja sam se dva puta sastao sa Stojakovićem, za razliku od prošle godine, uz određene korekcije njega bi trebalo da vidimo u plavom dresu.

Željko Rebrača

- Bilo je dosta nesporazuma prošlog leta, želja postoji, ali neću da ulazim u neke stvari koje su se dešavale pre osam godina. Mislim da su sada odnosi izglađeni i u tom pogledu smo postigli veliki napredak. Marko Jarić

- Bio je povređen, sad se oporavio. Obradović bi trebalo da utanači tehničke detalje, jer samo kompletni možemo da napravimo čudo.

Nenad Krstić

- Njega sam gledao dva puta i on je za mene najprijatnije iznenađenje. Smatram da će centar Nju Džersija biti značajan igrač na EP, sa NBA iskustvom i njegovo igranje se ne dovodi u pitanje.

Vlada Radmanović

- Uz Krstića bio je najbolji, trenutno je povređen, ali sve što sam rekao za Krstića važi i za krilo Sijetla. Radmanović definitivno ne postavlja pitanje oko dolaska na pripreme.

Darko Miličić

- Nezadovoljan je minutažom u Detroitu, međutim to će se kod njega možda pretočiti u veliku želju i energiju kad su plavi u pitanju.

Saša Pavlović

- Nisam posebno zadovoljan odnosom Klivlenda prema njemu, nije napredovao i za njega bi bilo najbolje da promeni sredinu.

Žarko Čabarkapa

- Minulog leta je bio van forme, nije slučajno ispao iz 12 pred odlazak na Olimpijadu, iako je NBA igrač. Nadam se da će se pojaviti na prvom danu pripremama.

Predrag Drobnjak

- On je jedini s kojim nisam razgovarao, pogrešio sam zbog promene termina njegove poslednje ligaške utakmice, pa ćemo razgovore na ovu temu obaviti u našoj zemlji.

Paspalj se osvrnuo i na eventualni lok-aut u NBA ligi.

- Pošto imamo najviše igrača u NBA, tada bi umesto sa njima pregovarali sa klubovima, što bi nam bilo skuplje i komplikovanije. To je daleko teži posao.

Kvartet 'Evropljana', Bodiroga, Vujanić, Tomašević, Rakočević, među prvima bi trebalo da se jave Obradoviću?

- Šakota je bio u Valensiji kod Tomaševića i Rakočevića, takođe i u Bolonji kod Vuja-nića, u konktaktu smo sa Bodirogom, kod njih nema nikakvog problema.

Na kraju je tim-menadžer plavih istakao:

- EP treba da bude veliki podsticaj za naše NBA asove, kojima bi šampionat u Beogradu trebalo

da bude promena u karijeri, pomoć i iskustvo za dalje bitisanje u Americi. Neće biti popusta za one koji će zakasniti na 40-dnevne pripreme, svi će pre toga imati dva meseca za odmor, a i ne znam da li je ikad bio manje dana za rad nego što će to biti slučaj kao ovog leta. Samo kompletni možemo da napravimo čudo i vratimo se u košarkaški vrh - zaključio je Paspalj. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.