Plavi demolirali Turke

Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plavi" demolirali Turke



Mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore zabeležila je i drugi trijumf na Evropskom prvenstvu i na taj način, kolo pre kraja, izborila plasman u narednu rundu. Četa Luke Pavićevića fantastičnom igrom u drugom poluvremenu do nogu je potukla selekciju Turske sa 78:52 (17:19, 13:17, 22:14, 26:2)i najavila velike ambicije.

Početak meča apsolutno je protekao u znaku reprezentacije Turske. Izabranici Luke Pavićevića ušli su veoma bojažljivo u meč, što su na najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način u tim momentima iskoristili Erden i Ermis koji su bili prosto nezaustavljivi. Turci su relativno lako stvorili prednost od osam poena viška - 11:19, a potom se igralo na mahove. Plavi su prvo prišli na svega dva poena minusa (17:19), da bi Turci preko razigranog Sajgina stekli najubedljivije vođstvo 17:26. Međutim, fantastičnom serijom, naši reprezentativci ponovo su uspeli da uhvate priključak, a poenima Milovana Rakovića stignu i do izjednačenja. Zaostatku od šest poena na poluvremenu u velikoj meri kumovao je očajan šut za tri poena i inferiornost naših centara u skoku.

U nastavku je viđena prava rapsodija u plavom. Reprezentacija Srbije i Crne Gore apsolutno je dominirala, fantastičnom odbranom je ubrzo anulirala vođstvo rivala i konce igre preuzela u svoje ruke. Iz veoma agresivne defanzive plavi su stekli sigurnost u napadu i preuzeli vođstvo. Startna petorka koju su činili Tripković, Ratkovica, Bogdanović i Maraš odigrala je maestralno, a džoker sa klupe ponovo je bio Vladimir Micov. Koliko su naši reprezentativci bili bolji od Turaka najbolje svedoči podatak da je reprezentacija sa Bosfora u poslednjoj deonici postigla samo dva poena.

Naredni duel plave nade očekuje u nedelju od 12 časova, za rivala će imati selekciju Izraela.

Trener reprezentacije Luka Pavićević :

"Posle pobede Izraela nad Španijom ovaj meč je imao veliki značaj. Trijumfom smo ispunili prvi cilj, plasman u narednu rundu. Turci su se pokazali kao nezgodan protivnik, odlično su pokriveni na svim pozicijama, posebno dominatni na plejmejkeru i centrima. U duel smo ušli sa velikim angažmanom, ali pogrešnom idejom. Dozvolili smo im lake poene posle kontranapada i ofanzivnih skokova. U drugom poluvremenu eliminisali smo greške u napadu, poboljšali skok, otvorili kontranapde i drugih 20 minuta dobili sa ubedljivih 36 poena razlike.

Dvorana: "Olimpik". Gledalaca: oko 500. Sudije: Reaso (Italija), Vučković (Slovenija), Latišev (Letonija).

SRBIJA I CRNA GORA: Tripković 11, Bogdanović 12, Bakić, Rakić 1, Veličković 2, Golubović, Ratkovica 10, Maraš 6, Dragićević 4, Raković 4, Peković 15, Micov 13.

TURSKA: Kalaklioglu 1, Doganli, Ermis 12, Kacaniku 3, Altaj, Buker 2, Cetin 12, Cankaja, Birgen, Sajgin 10, Erden 10, Demirel 2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.