Platini i Barozo slave fudbal

Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini i Barozo slave fudbal



Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i predsednik UEFA Mišel Platini ocenili su posle današnjeg sastanka u Briselu da su evropske integracije i fudbal dve stvari koje već 50 godina zajedno postižu uspehe. Barozo i Platini razgovarali su dan pre održavanja utakmice Mančester Junajted - Evropa XI, kojom će se obeležiti 50 godina od potpisivanja Rimskog sporazuma, koji je bio osnova za današnju Evropsku uniju, kao i pola veka igranja engleskih ekipa u evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenjima.

"Imao sam tokom detinjstva zadovoljstvo da gledam veliki tim Mančestera u Evropi. Ovo je sjajan način da se obeleži 50 godina stvaranja EU, fudbal inspiriše Evropljane na jedinstven način, kroz zajedničku strast i jezik koji svi razumeju", prenela je UEFA Barozove reči.

Mančester Junajted je prvi engleski tim koji je igrao u evropskim takmičenjima. Njihovog protivnika vodiće italijanski trener Marčelo Lipi, a igraće neke od najvećih zvezda savremenog fudbala, kao što su Ronaldo, Ronaldinjo, Džejmi Karager ili Paolo Maldini.

Predsednik UEFA ocenio je da fudbal spaja ljude.

"Na kontinentu koji se toliko ponosi svojom kulturološkom raznolikošću fudbal nudi zajednički jezik. Fudbal u svom najboljem svetlu podržava neke od osnovnih evropskih vrednosti - zakon prava, poštovanje drugih, slobodu izražavanja, timski rad i solidarnost", rekao je Platini.

Predstavnik Mančester Junajteda Ser Bobi Čarlton rekao je da je istorija tog kluba povezana sa Evropom.

"Neki od najvećih trenutaka kluba desili su se na evropskoj pozornici. Radujem se što ću moći da poželim dobrodošlicu tolikom broju zvezda i prijatelja na Old Trafordu", rekao je Čarlton.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.