Platini i Barozo o nasilju

Izvor: B92, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini i Barozo o nasilju



Predsednik Evropske fudbalske asocijacije (Uefa) Mišel Platini zatražiće u ponedeljak pomoć Evropske unije u borbi sa huliganima i rasizmom na fudbalskim terenima. Platini, koji je u januaru izabran za predsednika Uefa, sastaće se sutra u Briselu prvi put sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.

Bivši francuski reprezentativac će takodje zvanično najaviti utakmicu koju će u utorak igatri na stadionu "Old Traford" u Mančesteru, izmedju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mančester junajteda i selekcije EU.

Tom utakmicom će biti obeležno 50 godina od potpisivanja Sporazuma u Rimu, koji je temelj Evropske unije, kao i pola veka učešća Junajteda u kontintalnim takmičenjima.

U timu EU biće i bivši kapiten Engleske Dejvid Bekam koji će se tako barem na dan vratiti na "Old Traford", stadion ekipe čiji je bio zaštini znak. Tim EU vodiće Marčelo Lipi, koji je sa Italijom prošle godine osvojio titulu svetskog šampiona. U timu će biti i Brazilac Ronaldinjo.

"Naravno da je ta utakmica važna, ali Platini će razgovarti (sa Barozom) o pitanjima nasilja i rasizma u fudbalu, kako bi video i stavove Komisije o tome", rekao je jedan zvaničnih Uefe Rojtersu.

Prošle nedelje Platini je apelovao da se formira medjunarodna policijaska jefinica koja bi se bavila samo nasiljem u vezi sa sportom.

Takva jedinici bi trebalo da pomogne da se stane na put huliganima, korupciji i različitim skandalima, kao i da pomogne u pokušajima da se poznatim prestupnicima zabrani pristup stadionima, dodao je taj zvaničnik.

U prethodnih mesec dana, vlasti u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i Srbiji morale su da se suoče sa incidentima u vezi sa fudbalom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.