Platini: Daleko je regionalna liga

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Dec.2012, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini: Daleko je regionalna liga

Mišel Platini, predsednik UEFA istakao je da je priča o formiranju regionalnih liga otvorena, ali da je put do realizacije takvog projekta izuzetno dug.
Ovo se pre svega odnosi na zemlje sa Balkana, gde huliganizam još nije iskorenjen, a pitanje nacionalnih osećanja izuzetno osetljivo.
Duže vreme diskutujemo o regionalnim takmičenjima, ali u toj diskusiji je uvek više negativnih nego pozitivnih stvari – istakao je Mišel Platini.
O regionalnoj ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << razmišljaju zemlje bivšeg SSSR, Danska, Švedska, Norveška, Finska, a ova tema odavno je aktuelna na Balkanu.
Sećam se jedne utakmice u Skoplju kada je na stadionu bilo oko hiljadu gledalaca. Ranije, kad su u Skoplje dolazili Partizan i Crvena zvezda u jugoslovenskoj ligi na stadionu je bilo 50.000 navijača. Na drugoj strani nacionalni savezi sve teže žive u vreme ekonomske krize. Nemaju dovoljno novca, sve je manje interesovanja za TV prava nacionalnih liga u tim zemljama. Zbog toga se i traži način za preživljavanje i ovo svojevrsno udruživanje bi moglo da bude jedno od rešenja. Ipak, ova priča da bi zaživela mora prvo da dođe na IK i Kongres UEFA – zaključio je Platini, koji je pre nekoliko dana na proslavi stogodišnjice FS Hrvatske upozorio i Hrvatsku i Srbiju da zaostaju u borbi sa huliganizmom na stadionima.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Platini: Otvoreni smo za pregovore o formiranju regionalnih liga

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2012

NION - Predsjednik Evroropske fudbalske federacije Mišel Platini rekao je da je UEFA otvorena za pregovore o formiranju regionalnih liga, ali da je dug put do realizacije takvog projekta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.