Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2020, 21:36

"Plan za održavanje sportskih događaja na osnovu nauke i reda"

Kina bez međunarodnih takmičenja do kraja 2020.

Zemlja iz koje je krenula ova panglobalna muka, Kina ponaša se od tada po onoj narodnoj "koga zmija ujede...". S tim što je zmija Kovid 19.

Iako su prvi pretrpeli udar korone i prvi "spljoštili krivu" i maltene ugasili sva žarišta, te im zaraženi uglavno sada samo stižu iz inostranstva, jako teško pokreću stvari. I što se tiče privrede, ali i sporta. Oprez je majka svih mudrosti i nošeni time praktično su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ukinuli domaća takmičenja, a sada su sasekli i međunarodna. I to sve do kraja 2020. pošto je vlast izdala smernice ponašanja pod nazivom "Plan za održavanje sportskih događaja na osnovu nauke i reda"

Pošto je Kina poslednje dve decenija ulagala znatne svote i mnogo truda da dovede vrhunske sportiste i sportske predstave pod svoje krilo, takvih takmičenja je zaista pregršt. Samo ako se pogleda tenis, sedam WTA i četiri ATP turnira, među kojima je i masters u Šangaju gde je Novak Đoković osvojio do sada četiri titule.

Jedino što je ovim famoznim "planom" dozvoljeno da se održava od međunarodnih takmičenja su kvalifikacije za Zimske Olimpijske igre 2022 u Pekingu u pojedinim, uglavnom "manjim" sportovima. A i to je pod znakom pitanja.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.