Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 05:21

Plače Marakana! Tuga 40.000.000 fanatika, Flamengo predao krunu šampiona Južne Amerike (VIDEO)

Podvig Rasinga u Rio de Žaneiru

Vratio se Žorž Žezus u Evropu i odneo sa sobom pobednički pelcer. Bila je prošla sezona jedna od najboljih u istoriji, triplu krunu osvojio je Flamengo, ušao kao izraziti favorit i u 2020. godinu, ali ne da mu ne ide, nego se posle razlaza sa portugalskim stručnjakom može okarakterisati sumornom.

Iz Kupa Brazila najpoznatiji tamošnji klub ispao je u četvrtfinalu, u Seriji A je na trećem mestu (doduše, ima meč manje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od lidera Atletiko Mineira), međutim, ono navijače – a to je vojska od 40.000.000 reguruta – najviše boli saznanje da je eliminisan iz Kopa Libertadores. Neće braniti titulu osvojenu čudesnim preokretom protiv River Plejta, iako je finale zakazano za kraj januara na njihovoj Marakani.

Baš u Rio de Žaneiru Rasing iz Avaljanede napravio je pravi pravcati podvig i senzacionalnom partijom izbacio prvaka Južne Amerike, koji je slovio za favorita ne samo u ovoj fundi, već u celom takmičenju. Argentinci su posle 1:1 kod kuće izbašli hrabro na čuveni stadion, sve do nadoknade imali prolaz pošto su vodili 1:0, u trećem krugu sekundare po isteku vremena primili gol, ali su u penal-seriji dokazali da su im živci čvrsti kao konopci i zasluženo su u četvrtfinalu.

Tamo ih je lansirao golman Gabrijel Arijas, apsolutni junak revanša u Riju. Do ludila je dovodio napadače Flamenga, Enrikea i Vitinja, nisu mu ništa mogli ni Dijego, ni Pedro, da bi prilikom izvođenja jedanaesteraca u četvrtoj seriji odbranio udarac Vilijana Araoa i omogućio Fabrisiju Domingezu da pečatira veliki trijumf.

Ako je Arijas junak gostujućeg onda je upravo Arao tragičar domaćeg sastava. Za samo desetak minuta osetio je rolerkoster emocija, u nadoknadi je lepo trznuo glavom na centaršut iskusne „desetke“ Dijega (znate ga iz Verdera, Volfzburga, Juventusa, Atletika, Fenera), poništio vođstvo Rasinga (Leonardo Sigali, 65. minut) da bi zatim promašio sa kreča. I ostavio 40.000.000 ljudi da plaču.

Mada bi pošteno bilo da navijači Flamenga prst krivice upere u štopera Rodriga Kaja (crveni karton dva minuta pre gola Argentinaca) ili napadačkom tandemu Enrike-Vitinjo. Ništa im nije polazilo za nogom, bar po dva zicera im je Gabrijel Arijas skinuo. Razveselio je golman Rasinga harizmatičnog trenera, Sebastijana Bekasesea kome je visio mač nad glavom, a Rožeriju Seniju pokazao da, koliko god bio talentovan, stručno još nije kalibar Žorža Žezusa. Žaliće Rubronegri za njim...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.