Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2021, 22:54

Pjontek se otvorio: Zbog Ibrahimovića sam otišao iz Milana

„Dam gol, asistiram, a onda opet klupa“, priseća se poljski centarfor vremena na San Siru

Došao je odlučan da skine prokletstvo Milanove „devetke“, trajao je samo godinu dana, čak nije ni loše igrao (16 golova na 41 utakmici), ali nije ni opravdao 35.000.000 evra koliko je plaćen Đenovi. Još kad se na San Siro vratio Zlatan Ibrahimović januara 2020. postalo je jasno Kšištofu Pjonteku da mora da menja klub.

Izabrao je Hertu, pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa bezbedne distance, iz Berlina, poručio je da razlog njegovog odlaska iz sedmostrukog prvaka Evrope ima ime i prezime – Zlatan Ibrahimović.

Razlog što sam napustio Milan je dolazak Ibrahimovića. Nisam mogao da vidim sebe kako sedim na klupi pet ili šest utakmica uzastopno“, priznao je poljski reprezentativac.

LIGA EVROPE, četvrtak, 18.55: (1,68) Mančester junajted (3,70) Milan (5,30)

Nije samo do činjenice da je Ibra daleko veće ime, već i mnogo snažniji ego, autoritet za sve.

Kad Ibra počne utakmicu, gotovo da je uvek i završi. Osim ukoliko se ne povredi. U prvih pet mečeva kad je potpisao za Milan, nisam igrao nijedan jedini minut. Dobio sam priliku u Kupu Italije, dao sam gol, za jedan sam i asistirao, a uprkos tome, već na narednom prvenstvenom susretu sam se vratio na klupu“.

Nekadašnji prvotimac Krakovije i Đenove nije želeo da čeka. Tražio je da ode i skrasio se u Berlinu.

Možda nisam bio dovoljno strpljiv, ali tako sam odlučio u tom trenutku“, dodao je Pjontek.

Podatak da je dao 11 golova na 40 mečeva na nemačkim terenima možda nije bogzna kako pohvalna, ali makar iz kola u kolo igra. To je i hteo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.