Pjanović: Najuspešnija godina Zvezde od silaska sa svetskog trona

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjanović: Najuspešnija godina Zvezde od silaska sa svetskog trona

Mihajlo Pjanović, jedan od fudbalera koji je pre dve decenije uveseljavao crveno-belu javnost, danas je u prilici da se raduje uspesima voljenog tima.

"Prezadovoljan sam učinkom Crvene zvezde ove godine. Iza nas je najuspešnija godina od silaska sa svetskog trona. Ne samo da smo igrali proleće u Evropi već smo i osvojili titulu i plasirali se u Ligu šampiona gde smo u najtežoj mogućoj grupi ostavili odličan utisak. Da smo imali tračak sreće na žrebu i za nijansu lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rivale, siguran sam da bismo izborili drugo uzastopno evropsko proleće. Crveno-beli su napravili značajan iskorak, obradovali zvezdašku javnost i očekujem da nastave u istom ritmu i narednih sezona", rekao je Pjanović za zvaničan sajt Crvene Zvezde.

Uprkos zadovoljstvu, Pjanovića nije opila euforija.

"Ne treba imati nerealne ambicije. Ova godina izašla je iz klišea, ostvarili smo ogroman uspeh i biće potrebna sreća da ponovimo ovosezonski rezultat. Među klubovima smo koji su sa najmanjim budžetom ušli ove sezone u Ligu šampiona, a sve što smo ostvarili postigli smo srcem. Demonstrirali smo snagu kolektiva, a samo ukoliko se budemo pridržavali dosadašnje filozofije i principa imamo čemu da se nadamo i ubuduće".

Posebne zasluge iz perspektive bivšeg golgetera Zvezde pripadaju Vladanu Milojeviću.

"Merilo svakog trenera je učinak. Murinjo je uprkos sjajnoj biografiji ostao bez poverenja kad su izostali rezultati. O Milojeviću govore uspesi koje je ostvario sa Zvezdom. Očigledno je napravio odličnu atmosferu u ekipi, povlačio je prave poteze u svakom trenutku, dobio je Liverpul što nije mala stvar, hrabro odigrao u Napulju. Suvišno je govoriti bilo šta posle rezultata koje je napravio u poslednje dve godine. Svaka mu čast!"

Pesma koju su najverniji navijači posvetili popularnom Pjani prepevana je u čast Milana Pavkova posle dva gola Liverpulu, a strelac 80 pogodaka u crveno-belom dresu osim na račun visokog napadača imao je komplimente i za ostale ofanzivce.

"Zvezda ima fenomenalne napadače i veliki izbor u ofanzivi. Najvažnije je da su efikasni. Drago mi je što je Pavkov dao dva gola Liverpulu. Ben je odlično igrao ove jeseni i želim im da pružaju sjajne partije i u narednoj godini. U odnosu na vreme kad sam ja igrao promenilo se mnogo toga, danas stranci imaju značajnu ulogu, a očigledno da su aktuleni internacionalci u crveno-belim redovima pun pogodak, Marin i Ben su primeri. Fudbal je postao biznis i svaki igrač koji donosi razliku i predstavlja potencijalni profit za klub je značajan. Napadačima želim da budu još efikasniji u 2019. godini, a Zvezdi da nastavi da niže uspehe", zaključio je Pjanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.