Pižon želi drčnu ekipu

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Feb.2011, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon želi drčnu ekipu

Poslednju proveru uoči martovskih utakmica za bodove protiv Severne Irske i Estonije, reprezentacija Srbije će imati na stadionu „Blumfild“ u Tel Avivu protiv Izraela.
Problem selektoru Petroviću predstavlja činjenica što će i na generalnoj probi biti oslabljen ne igranjem najboljih Dejana Stankovića i Nemanje Vidića, ali će zato imati priliku da proba neke druge igrače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Ovo je poslednja provera i test za neke igrače. Voleo bih da toga nema i da sam imao na raspolaganju najjači tim, tada bi mi bilo najlakše da radim. Ovako moram da probam, pa ako neko od ovih najboljih ne bude mogao da igra, da vidim ko je taj igrač koji bi mogao da ga zameni. Uz sve to taj novi igrač mora da je u vrhunskoj formi i daj Bože da dođe – istakao je Vladimir Petrović.
U odbrani će Vidića najverovatnije zameniti Biševac, dok je konkurencija u veznom redu izuzetno jaka. Mesta na bokovima rezervisana su za Krasića na desnoj i Zorana Tošića levoj strani. Ispred njih bi trebalo da bude Adem Ljajić, koji je ostavio pozitivan utisak na selektora protiv Bugarske. 
U zadnjoj liniji je sve jasno jedina promena je Vidić – Biševac u odnosu na Bugarsku. Sredina terena prvu trojku čine Injac, Milijaš i Ljajić, drugu Trivunović, Petrović i Kuzmanović. Imamo na krilima Tošića i Krasića u napadu je Mrđa, a rezerve su im Sulejmani, Mirić bokovi, dok će napred biti Pantelić.
Tomović može uspešno da igra na desnom beku umesto Ivanovića, a defanzivca Čelzija selektor bi mogao da prebaci na mesto štopera.
Razmišljao sam o tome, zato sam i pozvao Tomovića, može da igra na dva mesta. Ninkov je ofanzivniji od njega, videćemo kad nam šta bude trebalo.
Dimitrije Injac je ostavio pozitivan utisak, što selektor Petrović i ne skriva.
Prvotimac Leha će dobiti šansu od prvog minuta, zato sam ga i zvao želim da vidim šta zaista može. Iskreno volim prijateljske utakmice baš zbog toga da proverim kakve igrače imam na raspolaganju. Svi pričaju samo treba da pobedimo, slažem se, ali ja hoću i da igramo, da vidimo definitivno na čemu smo.
Bilo da su prijateljske ili kvalifikacione utakmice od reprezentacije se uvek očekuje isto – smo pobeda.
Svi mi želimo da pobedimo, ali nema potrebe za tenzijom, idemo da igramo. Naravno neće biti lako Izrael je čvrsta, drčna ekipa, ja to volim i želim da i mi budemo takvi – zaključio je Petrović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.