Pirova titula kojoj se teško raduje, ali se broji - DEVETA u nizu! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Jul.2020, 23:51

"Pirova" titula kojoj se teško raduje, ali se broji - DEVETA u nizu! (video)

Juventus je ponovo šampion Italije!

Fudbaleri Juventusa i matematički su osvojili novu titulu pošto su večeras na svom stadionu pobedili Sampdoriju rezultatom 2:0, u 36. kolu Serije A.

Strelci za Juventus bili su Kristijano Ronaldo i Federiko Bernardeski, a ovaj meč obeležile su i povrede Danila i Paula Dibale, koji je posebno zabrinuo navijače Stare dame.

No, ono što je večeras važno - Juventus je ponovo šampion, iako na terenu nije delovalo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tako bajno, pošto je Samdorija imala nekoliko opasnih prilika.

Ipak, Juventus je i pored toga svoje šanse iskoristio, a najpre je u nadoknadi prvog poluvremena Miralem Pjanić maestralno proigrao Ronalda iz slobodnjaka, a Portugalac sjajno pogodio dalji ugao za 1:0.

Samdorija je u drugom poluvremenu zaista bila opasnija, Gaston Ramirez je imao dve odlične prilike, Vojčeh Ščesni je sa dve odbrane sačuvao Juve.

I onda je usledila kazna, u 67. minutu Ronaldo je snažno šutirao, golman odbio loptu pravo na nogu Bernardeskija koji postiže svoj prvenac ove sezone - 2:0.

TAj pogodak je značio da navijači Juventusa mogu da počnu slave, do kraja nije bilo promene rezultata, iako je Sampdorija u još nekoliko napada otkrila mane u odbrani šampiona.

Kada je u 77. minutu Torsbi zaradio drugi žuti karton i isključenje, Sari je odlučio da odmori De Lihta i Pjanića, da ojača odbranu i sredinu sa Ruganijem i Bentankurom i mirno privede meč kraju.

U finišu uspeo je da se obruka i Gonzalo Iguain koga je Ronaldo spojio sa praznim uglom na pet metara, ali je Argentinac traljavo šutirao pored stative.

U 89. minutu Ronaldo je propustio kolosalnu priliku da se približi Imobileu i Levandovskom u trci za "Zlatnu kopačku", ali je u stilu Peđe Mijatovića "razvalio" prečku iz penala.

Juventus dva kola pre kraja nedostižnih sedam bodova više od Intera i osam od Lacija i Atalante, ali je utisak da je ove sezone bio najlošiji šampion.

Sledeći meč Juventus igra 7. avgusta protiv Liona, a navijači se nadaju da je Dibala lakše povređen i da će Stara dama biti prava kada to bude najpotrebnije.

    Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Stara dama nastavlja da gazduje Apeninima

Izvor: OkRadio.rs, 27.Jul.2020, 12:03

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras Sampdoriju sa 2:0, u 36. kolu Serije A i tako postali šampioni Italije. Strelci u Torinu bili su Kristijano Ronaldo u nadoknadi prvog poluvremena i Federiko Bernardeski u 67. minutu.   Ronaldo je u 89. minutu imao priliku za svoj drugi gol, ali nije iskoristio...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.