Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2021, 00:57

Pirlova strategija: Kontrola protiv lidera, na njegovom terenu

Legendarni as dobio taktičku bitku sa Stefanom Piolijem

Andrea Pirlo izuzetno je zadovoljan pobedom nad Milanom na njegovom terenu, kao i načinom na koji je njegova ekipa kontrolisala utakmicu na San Siru.

Milan je bio oslabljen, ali su i Juventusu nedostajali Aleks Sandro, Huan Kvadrado i Alvarao Morata. Ipak, Stara dama je i pored toga imala mnogo više igrača u kombinaciji, što je na kraju predstavljalo i ključnu prevagu na ovom meču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
"Bilo nam je važno, nisu nas zanimali rezultati timova iznad nas, jer smo bili koncentrisani na sopstveni napredak. Videćemo za nekoliko meseci gde smo", rekao je Andrea Pirlo.

Juventus je bio pravi u ključnim trenucima meča.

"Najvažnija stvar je duh ovog tima koji želi da ima kontrolu, posebno protiv lidera na njegovom terenu".

Potez meča je bilo stavljanje Federika Kjeze u direktan okršaj sa Teom Ernandezom.

"Ideja je bila da ga drži pod pritiskom i ne dozvoli mu da nastavi da prodire onako slobodno kako on to obično čini, posebno kada je morao da izađe na kraj sa igračem koji je takođe dobar u situacijama jedan na jedan".

Bentakuru je "visio" drugi karton u vazduhu, pa je morao van terena, dok je Rabio odlično odradio posao.

"Rabio je izlazio sa dve utakmice, tako da je bio svež i pun želje da započne meč, on je kompletan vezni igrač i mislim da ne shvata potencijal koji ima. Bentakur je bio umoran i videli smo da rizikuje da dobije drugi žuti karton. Brzo smo reagovali i zamenili ga".

U Juventusovom taboru su se žalili posle izjednačujućeg gola Milana, s obzirom da je na začetku akcije Čalhanoglu odgurnuo Rabioa.

"To je bio faul koji je sudija trebalo da svira. Nakon te odluke, Danilo je morao da bude agresivniji, a takođe ni cela ekipa nije bila dobro postavljena. U svakom slučaju, sve je počelo iz faula".

Dibala je fantastično reagovao kod prvog gola Kjeze.

"Imam tu sreću da mogu da biram igrače utakmicu po utakmicu, na osnovu naše situacije i karakteristika protivnika. Bilo nam je potrebno da se Dibala vrati na nivo spremnosti, jer još uvek nije na sto odsto. Još ima nekih sitnih problema i stoga nije bio u najboljem izdanju cele sezone".

O produžetku saradnje sa Argentincem legendarni as nije želeo da govori.

"Ne, to nije moja uloga, ne mešam se u ugovore igrača", zaključio je Pirlo.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.