Pirlo osuo paljbu po bivšem treneru: Zbog Alegrija sam otišao iz Milana

Izvor: Blic, 12.Maj.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirlo osuo paljbu po bivšem treneru: Zbog Alegrija sam otišao iz Milana

Fudbaler sredine terena Juventusa Andrea Pirlo otkrio je da je letos napustio Milan, jer je trener roso-nera Masimilijano Alegri igru ekipe zasnivao na drugim vezistima, pre svih Marku van Bomelu i Masimu Ambroziniju.

Pirlu je prošlog leta istekao ugovor sa Milanom, nakon čega je potpisao za Juventus i ove sezone osvojio je titulu prvaka Italije sa "starom damom".

"Alegri je želeo da igra sa Van Bomelom kao isturenim veznim igračem i Ambrozinijem pozadi. U tom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meni bi menjao poziciju, a ja to nisam želeo i zato sam otišao u Juventus", rekao je Pirlo italijanskim medijima.

Za razliku od Alegrija, Pirlo je za svog sadašnjeg trenera u Juventusu, Antonija Kontea imao samo reči hvale.

"On je odličan trener. Radio sam sa mnogima u karijeri, ali niko nije tako tačan i pedantan kao on. Pored toga, ume na sjajan način igračima da objasni šta da rade. Što se tiče taktike, mislim da je čak bolji od Karla Anćelotija i Marčela Lipija", dodao je Pirlo.

Ekipa Juventusa je do titule šampiona stigla kolo pre kraja, a 20. maja "staru damu" očekuje i finale Kupa Italije protiv Napolija, pa bi mogla da se okiti duplom krunom.

Povezane vesti: Alegri: Nisam u ratu sa Sedorfom Zvanično: Pirlo u Juventusu Andrea Pirlo možda novi Krasićev saigrač Alegri: Van Bomel mora da bude oprezniji u Seriji A Alegri: Nismo zaslužili poraz; Melo: Bili smo pravi lavovi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.