Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2020, 19:01

Pirlo hoće snažnog i borbenog napadača: Edin Džeko i u 34. godini na nivou Juventusa?

Posle Arkadijuša Milika i Alvara Morate, Bjankoneri pikirali i reprezentativca Bosne i Hercegovine

Od momenta kada je Andrea Pirlo postao trener Juventusa, Bjankoneri su poprilično intenzivirali aktivnost na letnjoj pijaci – traže se fudbaleri na nekoliko pozicija, a prema navodima televizije Sportitalia Stara Dama je kontaktirala Romu u vezi sa eventualnim dovođenjem Edina Džeka.

Iako ima 34-godine bosanskohercegovački centarfor je u minuloj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezoni pokazao da u njemu tinja još koja godina kvalitetnog fudbala. O tome svedoče i brojke iz prethodnih 12 meseci pošto je bivši igrač Mančester Sitija na 43 utakmice u svim takmičenjima zabeležio 19 golova i 14 asistencija. A Pirlo upravo to traži. Stamenog, požrtvovanog špica, koji pored rešetanja protivničkih mreža, može da zadrži loptu i podeli je saigračima.

Na listi želja Juventusa već se nalazi Arkadijuš Milik, ali kako stvari stoje Juve i Napoli neće pronaći zajednički jezik budući da De Laurentis traži 50.000.000 evra za Poljaka. Pominje se i napadač Atletika koji nikako da se pronađe na stadionu Vanda Metropolitano - sa kvalitetima Alvara Morate se Pirlo upoznao u periodu kada je zajedno sa Špancem nastupao za torinski klub.

Prošle sezone Džeko je bio na meti Intera, ali je odlučio da produži ugovor sa Vuicom koji ga veže do 2022. godine. Tada će 193 centimera visoki napadač imati 36 godina, tako da ukoliko želi da menja sredinu, a da pritom igra u vrhunskom klubu, sada je pravi trenutak.

Ovde nije kraj kada su želje popularnog Maestra u pitanju. La Stampa piše da italijanski strateg želi Ajaksovog beka Seržinja Desta kojeg prate Bajern i Barselona. Navodno bi Juventus trebalo da ponudi 20.000.000 evra, ali ni toliki novac ne bi garantovao tinejdžeru mesto u startnoj postavi za koju bi morao da se nadmeće sa Danilom. Prethodna sezona pokazala je koliko Holanđanin američkog porekla može da bude opasan u protivničkoj trećini, pošto je na 20 utakmica zabeležio pet asistencija. Uz to 19-godišnjak može da odgovori zahtevima i na levom beku. Ako Dest pojača Juve, Matija de Šiljo može da razmišlja o pakovanju kofera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.